1. Haberler
  2. Gündem
  3. AA Türkiye, 15 Temmuz’u Kutluyor

AA Türkiye, 15 Temmuz’u Kutluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA Türkiye, tarihi kahramanlık destanını kutluyor. Bir yanda millet bilinciyle darbeye karşı verilmiş başarılı sınavın heyecanı, bir yanda şehitlerin acısı… Yurt genelinde çeşitli etkinlikler ve anma programları düzenlenirken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, darbe girişiminin 8. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

“Yüzyıllar Geçtikçe Daha Büyük Bir Gururla Anılacaktır”

Aliyev mektubunda, darbe girişimini önlemek için canlarını feda eden şehitlerin aziz hatırasını derin saygı ve hürmetle andığını belirtti. Menfur darbe girişiminin kardeş Türkiye’nin ulusal çıkarlarına, demokratik temellerine ve hukukun üstünlüğüne yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayan Aliyev, bilge ve mert Türk halkının devlet ve demokrasi uğruna mücadele ederek ve göğsünü siper ederek bir kez daha kahramanlık destanı yazdığını kaydetti.

Aliyev, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Türk halkının dayanışmasının, mücadelesinin ve milli birliğinin sembolü olarak daima yaşayacak ve yüzyıllar geçtikçe daha büyük bir gururla anılacaktır.” ifadesini kullandı.

Darbe girişiminin önlenmesinde Erdoğan’ın büyük rolünün olduğunu, Türk halkının onun etrafında birleşerek devletine, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıktığını belirten Aliyev, “Azerbaycan halkı ve devleti bu ihaneti ilk dakikalardan itibaren şiddetle kınamış ve her zaman olduğu gibi kardeş Türkiye devletinin ve halkının yanında yer almıştır. Bu, sevinç ve üzüntülerimizi paylaştığımız Türkiye’ye olan kardeşlik ve vefa borcumuzdu.” ifadelerine yer verdi.

AA Türkiye, 15 Temmuz'u Kutluyor

Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini daha üst seviyelere çıkarılması yönündeki ortak çabalarını sürdüreceklerini belirtti. Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AA Türkiye, 15 Temmuz’u Kutluyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin