1. Haberler
  2. Gündem
  3. AA Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Haziran Ayı Sıcaklık Raporu

AA Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Haziran Ayı Sıcaklık Raporu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AA Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haziran ayı sıcaklık verilerini paylaştı. Geçen ay Türkiye genelinde ortalama sıcaklık 25,4 derece olarak ölçüldü. Bu değer, 1991-2020 yılları arasında belirlenen 21,8 derecelik mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti.

Sıcaklık analizlerine göre, 2024 Haziran ayı son 53 yılın en sıcak haziran ayı olarak kaydedildi. En düşük sıcaklık 1,6 derece ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 47,8 derece ile Şanlıurfa Ceylanpınar’da ölçüldü.

Bölgelere Göre Sıcaklık Durumu:

  • Marmara Bölgesi: Ortalama sıcaklık 25,3 derece olarak gerçekleşti. En düşük sıcaklık Balıkesir’de 11,2 derece, en yüksek sıcaklık ise yine Balıkesir’de 41,4 derece olarak ölçüldü.
  • Ege Bölgesi: Ortalama sıcaklık 28 derece oldu. En düşük sıcaklık Gediz’de 8,1 derece, en yüksek sıcaklık ise Aydın’da 44,6 derece olarak kaydedildi.
  • Akdeniz Bölgesi: Ortalama sıcaklık 28,2 derece olarak ölçüldü. En düşük sıcaklık Kahramanmaraş Göksun’da 11 derece, en yüksek sıcaklık ise Antalya Manavgat’ta 44,7 derece olarak belirlendi.
  • İç Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık 23,4 derece olarak kaydedildi. En düşük sıcaklık Sivas Kangal’da 2,7 derece, en yüksek sıcaklık ise Ankara Polatlı’da 39,3 derece olarak tespit edildi.
  • Karadeniz Bölgesi: Ortalama sıcaklık 22,8 derece olarak ölçüldü. En düşük sıcaklık Bayburt’ta 4,8 derece, en yüksek sıcaklık ise Düzce’de 39,7 derece olarak belirlendi.
  • Doğu Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık 21,8 derece olarak tespit edildi. En düşük sıcaklık Erzurum’da 1,6 derece, en yüksek sıcaklık ise Elazığ Palu’da 40,1 derece olarak kaydedildi.
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Ortalama sıcaklık 31,1 derece olarak gerçekleşti. En düşük sıcaklık Batman’da 13 derece, en yüksek sıcaklık ise Ceylanpınar’da 47,8 derece olarak ölçüldü.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

AA Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Haziran Ayı Sıcaklık Raporu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AA Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Haziran Ayı Sıcaklık Raporu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin