1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Corona virüsün etkisi azalıyor mu? – Corona virüs aşısında son durum

Corona virüsün etkisi azalıyor mu? – Corona virüs aşısında son durum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Corona virüs salgınıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bilim Kurulu Üyesi ve Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İlhami Çelik, “”Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan corona virüsün şu an için Kayseri’de artışı söz konusu değil.

Nişan, düğün, cenaze ziyaretleri bulaşı artırıyor

Şu an görülen corona virüs aile içi kaynaklı bulaşıdır. Nişan, düğün, cenaze gibi organizasyonlar vakaların artmasına neden olabiliyor.

2002’de çıkan SARS virüsü lokal kalmış, yayılmamıştı ancak corona virüs yayıldı ve birçok kişiye bulaştı.

Covid-19 kul hakkının ne olduğunu bir kez daha gösterdi. İnsanların birbirlerine hastalık bulaştırmamak için mücadele ettiğini, hakkına girmemeye çalıştığını gördük.

‘Virüs üretildi’ teorileri gerçek mi?

Virüs için alınması gereken önlemler çok önemlidir. Virüsün üretildiği şeklinde komplo teorileri yapılıyor. Bu teorileri dikkate almamak gerekir” diye konuştu.

Pandeminin bitmesiyle ilgili kanıta bağlı bir şey olmadığını söyleyen Prof.Dr. İlhami Çelik, “Ülkemizde corona virüsün tamamen etkisini kaybedeceği konusuyla ilgili net bir tarih yok. Sanırım bir süre devam edecek.

Corona virüs 2025’e kadar devam edebilir mi? Etkin bir aşı bulunmaz ise devam edebilir.

Sürü bağışıklığı neden riskli?

Sizin sürü bağışıklığı demeniz için yüzde 50 ila 70’inin enfekte olması ve bunların yüzde 5’inin ölmesi gerekiyor. “Çok riskli bir olay. Bu Türkiye için 3-5 milyon arası bir rakam. Biz bir kişinin canı için uğraşıyoruz.

Virüsün etkisinin azaldığı şeklindeki ifadeler doğruyu yansıtmıyor. Karantina tedbirlerine devam edilseydi belki de şu anda vakalar sıfırlanmıştı.

Karantina tedbirleri devam etse vakalar belki sıfırlanmıştı ama…

Ancak toplum dinamik bir toplum. Sizin yaşamak için çalışmanız ve üretmeniz gerekiyor. O yüzden bu durumu sonsuza kadar devam ettiremezsiniz.

Corona virüs aşısı 2020’de çıkabilir

Aşı çalışmaları devam ediyor. Ortaya atılan aşı reklamları şimdilik boş reklamlar. Aşı için öngörülen süre 2022 gibi duruyor.İnşallah o tarihlere kalmayız” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Corona virüsün etkisi azalıyor mu? – Corona virüs aşısında son durum
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin