1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yanlış seçilen sütyen hasta ediyor! Alırken mutlaka…

Yanlış seçilen sütyen hasta ediyor! Alırken mutlaka…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

Sütyen bir iç giyim objesi olmasına rağmen kadınlarda sütyen seçimi doğrudan dış görünüşünü de etkiliyor. Birçok kadın genellikle kendilerine uygun olan ölçüde değil de giymek istedikleri ölçüdeki iç çamaşırlarını satın almayı tercih ediyorlar. Bu durum sonrasında kadınların çeşitli sorunlar yaşamasına neden olabiliyor.

Büyük göğüslü kadınların tercihi ‘minimiser’ dediğimiz küçültücü sütyenlerken küçük göğüslü kadınlar ise sıklıkla ‘push up’ yani kaldırıcı modelleri tercih ediyorlar.

Anlaşılan büyük göğüslü kadınlar göğüslerini küçük; küçük göğüslüler ise büyük göstermek istiyorlar. Ancak estetik kaygı bir yana işin sağlık yönü de ciddi önem arz ediyor.

Öyle ki kadınların yüzde 70’inden fazlası yanlış sütyen kullanımı nedeniyle meme ağrısı ve geri dönüşsüz sarkma sorunuyla karşı karşıya kalıyor.

Dolayısıyla sütyene sıradan bir iç çamaşırı şeklinde bakmamamız, gerekli özeni göstermemiz gerekiyor.

Ağrılarınızın nedeni sütyeniniz olabilir!

Doğru ve uygun olmayan sütyen kullanımı, hem kozmetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye neden olacak hem de bel, sırt ve boyun ağrılarına neden olabilir.

Kadınların yüzde 60-70 gibi büyük bir kısmında ve özellikle düzenli spor ve egzersiz yapanlarda yanlış sütyen kullanımı nedeniyle meme ağrısı ve sarkma gibi sorunların yanında meme cildinde sütyenin cilde sürtünmesine bağlı tahrişler, omuzlarda sütyenin askısının yol açtığı derin oluklar da görülebiliyor.

Hatta meme boyutuna uygun olmayan ve bol gelen sütyen kullanan hastaların büyük kısmı meme küçültme isteği ile hekimlere başvuruyor. Peki, sütyen seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Sütyen alırkendikkat edilmesi gereken 5 altın kural

1-Bir kadın yaşamı boyunca gebelik veya beden kitle endeksindeki değişiklikler nedeniyle beş ya da altı farklı bedende sütyen kullanımına ihtiyaç duyabilir. Yılda bir kez meme ve sütyen uyumu kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmeli.

2-Sütyenin meme altı bandı çok sıkı veya çok bol olmamalı. Sırt kısmında kopçaların olduğu hizada bant kısmının altına iki parmağınızın rahat giriyor olması gerekiyor. Çok bol veya çok dar olmamalı.

3-Bir mezura yardımıyla meme altı ve meme çevresi ölçülmeli ve bu ölçülere uyan cup bedenine göre sütyen seçilmeli.

4-Kadınların büyük kısmı ne yazık ki bu ölçümlere göre değil kendi giymek istedikleri ölçülere göre seçim yapmıyor. Bu da özellikle meme ağrısı başta olmak üzere bazı meme sorunlarını beraberinde getiriyor.

Meme altı bandı, kaburga çevresine sıkıca tutunmalı ancak derinizi de kesmemeli. Kollarınızı kaldırdığında taban bandı hareket etmemeli. Sütyenin merkezi göğüs kafesinizi sıkıca tutmalı.

5-Omuz askıları ve omuz arasına bir parmak rahat girebilmeli.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yanlış seçilen sütyen hasta ediyor! Alırken mutlaka…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin