1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Vücut ve aklınızı ‘kandıracak’ 10 muhteşem ipucu

Vücut ve aklınızı ‘kandıracak’ 10 muhteşem ipucu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABONE OL

1-Az yemek için az tercih ettiğiniz elinizi kullanın

Atıştırmayı seviyor ve bazen kendinizi durduramıyorsanız bunu kontrol etmenin harika bir yolu var: Bir şeyler yerken daha az kullandığınız elinizi tercih edin! Araştırmacılar bu yöntem ile daha az yiyeceğinizi söylüyor.

2- Diş ağrınız varsa elinize buz uygulayın

Bu kulağınıza inanılmaz geliyor değil mi?Ancak yapılan bir araştırma, dişinizin ağrıdığı taraftaki elinizin başparmağı ile işaret parmağı arasında buz gezdirmenin ağrıyı hafiflettiğini ortaya koymuş. Bizden söylemesi!

3-Kalıcı öğrenmek için okuduktan hemen sonra uyuyun

Bu gerçekten işe yarıyor! Yeni bir şey öğrendikten hemen sonra uykuya dalarsanız öğrendiğiniz bilgiyi pekiştirir ve hatta bir daha unutmamak üzere hafızanıza kazıyabilirsiniz.

4-Konsantre olmak için sakız çiğneyin

Araştırmacılara göre sakız çiğnemek, okuma gibi sürekli konsantrasyon gerektiren eylemlere daha uzun süre odaklanmanıza yardımcı oluyor.

5-İyi hissetmek için ağzınızda kalem tutun

Stresli veya kötü bir ruh hali içindeyseniz bunu mutlaka deneyin! Psikolojiyle ilgili yapılan bir araştırma, gülümser şekilde ağızda kalem tutmanın sizi gerçekten mutlu edeceğini gösterdi.

6-Güzel bir not almak için sınavdan önce duygularınızı yazın

Chicago Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu hilenin işe yarayacağına inanıyor. Sınavınızdan önce duygularınız ve endişeleriniz hakkında bir şeyler yazmak, iyi bir not almanızı sağlayabilir.

7-İyi duymak için sağ kulağınızla dinleyin

Çevrenizdeki gürültüler duyduklarınızı tam olarak anlamanızı önemli ölçüde etkileyebilir. Yapılan bir çalışma, bu tür durumlarda hem çocukların hem de yetişkinlerin sağ kulaklarıyla daha iyi duyabileceğini gösterdi.

8-Yemek saatlerinizi ayarlayarak jet-lag’ı yenin

Hepimiz en az bir kere jet-lag tecrübesi yaşamışızdır. Ancak bu histen kurtulmanın bir yolu var! İşte araştırmacıların tavsiyesi: “Seyahat ettiğiniz yerin saat diliminden bağımsız olarak yemek saatlerinizi düzenleyin ve her gün aynı saatte yemek yiyin.”

9-Verimli olmak için büyük projeleri küçük parçalara ayırın

Uzmanlara göre herhangi bir görevi, işi daha küçük parçalara ayırırsanız çok daha yönetilebilir hale getirirsiniz. Daha sonra bu parçaları tamamlamak için mantıklı bir sıralama yapmalı ve bunları gerçekleştirmek için bir zaman çizelgesi oluşturmalısınız.

10-Başarılı olmak için güne en zor işle başlayın

Daha kolay ve zevkli işleri ilk önce yapmak istiyoruz ancak bu durum verimliliğimizi kötü bir şekilde etkiliyor! Bunun yerine tam tersi bir yol izlemekte fayda var. Eğer performansınızı artırmak istiyorsanız en zor işi ilk önce yapın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vücut ve aklınızı ‘kandıracak’ 10 muhteşem ipucu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin