1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Boeing’in Starliner Mekiği Uzaya Gönderildi, Tuhaf Sesler Endişe Yarattı

Boeing’in Starliner Mekiği Uzaya Gönderildi, Tuhaf Sesler Endişe Yarattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Boeing’in Starliner Mekiği Uzaya Gönderildi

Boeing'in Starliner Mekiği Uzaya Gönderildi

Boeing, iki kez ertelenmenin ardından 5 Haziran’da iki NASA astronotunu taşıyan Starliner uzay aracını ilk defa uzaya fırlattı. Ancak, uzay istasyonuna ulaşan Starliner’da tespit edilen helyum sızıntısı nedeniyle araçla ilgili yapılan incelemeler, sorunun kaynağını belirlemekte yetersiz kaldı. Bu durum, astronotların Dünya’ya dönüş tarihini dört kez ertelemek zorunda bıraktı.

Uzay istasyonunda bir hafta geçirmeleri planlanan, ancak uzun bir süre boyunca istasyonda kalan NASA astronotlarının dönüşüyle ilgili henüz kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Astronotların nasıl dönecekleri konusundaki belirsizlik, endişeleri artırıyor.

“Mekikten Tuhaf Sesler Geliyor”

Starliner uzay aracı ile haziran ayında uzay istasyonuna giden astronot Butch Wilmore, NASA’nın Houston ekibiyle iletişim kurarak, Starliner’dan gelen “tuhaf sesler” hakkında bilgi verdi. Ses kaydında Wilmore’un “Starliner’la ilgili bir sorum var.” ifadesini kullandığı ve “Hoparlörden tuhaf bir ses geliyor… Sesi neyin çıkardığını bilmiyorum.” şeklinde endişelerini dile getirdiği bildirildi.

NASA, Tuhaf Seslerin Kaynağını Açıkladı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Wilmore’un araçtan gelen garip sesleri bildirmesinin ardından, bu seslerin kaynağı hakkında açıklamalarda bulundu. NASA, garip gürültünün Boeing Starliner’daki hoparlörlerle uzay istasyonuna yanaşan araç arasındaki bir geri besleme sorunundan kaynaklandığını belirtti. NASA’nın X hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Uzay istasyonu ses sistemi karmaşık bir yapıdadır ve birçok uzay aracı ile modülün birbirine bağlanmasına olanak tanır.
  • Bu nedenle gürültü ve geri bildirim yaşanması oldukça yaygındır.

NASA, bu tür durumların uzay görevleri sırasında karşılaşılabilecek doğal olaylar olduğunu vurguladı.

Boeing'in Starliner Mekiği Uzaya Gönderildi, Tuhaf Sesler Endişe Yarattı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Boeing’in Starliner Mekiği Uzaya Gönderildi, Tuhaf Sesler Endişe Yarattı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin