1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. iPhone’da Uygulama İzleme ve Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri

iPhone’da Uygulama İzleme ve Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri: iPhone’da Uygulama İzleme

Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri: iPhone'da Uygulama İzleme

Günümüzde akıllı telefonlarımız, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu cihazların sunduğu konforun yanı sıra, gizlilik endişeleri de gündeme geliyor. Özellikle iPhone kullanıcıları, hangi uygulamaların kendi aktivitelerini takip ettiğini merak ediyor. Uygulama izleme, çoğu durumda kullanıcı deneyimini iyileştirirken, uygulamanın verilerinizi hangi üçüncü taraf reklam verenlerle paylaştığını bilmediğiniz için gizlilik riskleri taşır.

iPhone'da Uygulama İzleme ve Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri

Neyse ki Apple, belirli bir uygulamanın etkinliğinizi izlemesine izin verip vermeyeceğinizi seçmenize olanak tanır. Bu kılavuzda, bir iPhone’da uygulama izlemenin nasıl çalıştığını ve nasıl durdurulacağını ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

iPHONE’LARDA UYGULAMA TAKİBİ NASIL ÇALIŞIR

Apple, iOS 14.5 ile birlikte, üçüncü taraf uygulamaların iPhone’daki kullanıcı aktivitelerini izlemek için izin istemesini gerektiren bir özellik olan Uygulama İzleme Şeffaflığı’nı tanıttı. Bu özellik, iPhone’unuzdaki hangi uygulamaların aktivite bilgilerinize erişebileceğini kontrol etmenizi sağlar. Böylece, kötü niyetli uygulamaları belirleyebilir ve kişisel verilerinize erişimlerini engelleyebilirsiniz.

iPhone'da Uygulama İzleme ve Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri

Bir uygulamanın iPhone’unuzdaki etkinliğinizi veya konumunuzu izlemesine izin verdiğinizde, verilerinizi toplayabilir, uygulamada kullanım deseninizi kaydedebilir ve hedefli reklamcılık amacıyla reklam verenler gibi üçüncü taraflarla paylaşabilir. Bu süreç, bir uygulamayı açtığınızda, etkinliğinizi izlemesine izin verip vermeyeceğinizi belirlemeniz için sizden onay istemesiyle başlar. Eğer izlemeyi sorun etmiyorsanız, izin isteminde erişim verebilir, aksi takdirde izni reddedebilirsiniz.

UYGULAMALARIN iPHONE’LARDA SİZİ İZLEMESİNİ NASIL ENGELLERSİNİZ

Hedeflenen reklamlar genellikle hedeflenmeyen reklamlardan daha faydalı olsa da, zamanla müdahaleci hale gelebilir ve uygulama kullanma deneyiminizi olumsuz etkileyebilir. Uygulamaların sizi çevrimiçi izlemesini sınırlamak için Gizlilik ve Güvenlik ayarlarını gözden geçirerek izleme izinlerinizi düzenleyebilirsiniz.

  • iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.
  • Gizlilik ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
  • Konumunuza erişebilen uygulamaları incelemek için Konum Servisleri’ne tıklayın.
  • Daha sonra konum erişimini kaldırmak istediğiniz uygulamaya dokunun ve açılan menüden uygun seçeneği seçin.
  • Gizlilik ve Güvenlik ayarları sayfasına geri dönün ve Takip seçeneğine tıklayın.
  • Son olarak, aktivitenizi izlemesini durdurmak istediğiniz uygulamaların yanındaki düğmeyi kapalı konuma getirin.

“Uygulamaların Takip İzni İstemesine İzin Ver” seçeneğini tamamen kapatabilirsiniz. Ancak, bir uygulamaya izleme izinlerini reddetseniz bile, uygulama geliştiricileri kullanım düzeninizi ve etkinliğinizi izlemek için alternatif yollar bulabilir. Bu nedenle, iPhone’unuza yüklediğiniz uygulamaların, onlara verdiğiniz izinlerin ve bu uygulamalarla yaptıklarınızın farkında olmanız son derece önemlidir.

iPhone'da Uygulama İzleme ve Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
iPhone’da Uygulama İzleme ve Gizliliğinizi Koruma Yöntemleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin