1. Haberler
  2. Spor
  3. Kerem Aktürkoğlu Benfica’ya Transfer Oldu

Kerem Aktürkoğlu Benfica’ya Transfer Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray’ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz’in köklü kulüplerinden Benfica‘ya transfer oldu. Benfica tarafından yapılan resmi açıklamada, 25 yaşındaki futbolcunun gece saatlerinde Lizbon’a gittiği ve burada 5 yıllık bir sözleşme imzaladığı belirtildi. Kerem Aktürkoğlu, 2029 yılına kadar Benfica forması giyecek.

Mali Bilgiler Açıklandı

Yaşanan bu önemli gelişmenin ardından Galatasaray, Kerem’in transferinin maliyetini Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)‘a duyurdu. Buna göre, Benfica, Kerem Aktürkoğlu transferi için Galatasaray’a toplam 12 milyon euro ödeyecek. Ayrıca, Galatasaray, milli futbolcunun gelecekteki bir transferinde elde edilecek gelirden %10 pay alacak.

Kerem Aktürkoğlu Benfica'ya Transfer Oldu

Bonsai Bedeli 12 Milyon Euro

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • “Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır.”
  • “Yapılan anlaşmaya göre, Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.”
  • “Ayrıca futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, elde edeceği transfer bedelinin kârının %10’unu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Galatasaray’a 2020’de Katıldı

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray’a 2020 yılında 24Erzincanspor’dan transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı forma ile toplamda 179 maça çıkan Kerem, bu karşılaşmalarda 46 gol atmayı başardı ve 42 asist yaparak takımına önemli katkılarda bulundu.

Bu Sezonki Performansı

Bu sezon Galatasaray ile 3’ü Süper Lig, 2’si UEFA Şampiyonlar Ligi eleme ve 1 Super Kupa maçı olmak üzere toplam 6 karşılaşmaya çıkan Kerem, bu mücadelelerde 2 gol atıp 3 asist yaparak etkileyici bir performans sergiledi.

Kerem Aktürkoğlu Benfica'ya Transfer Oldu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kerem Aktürkoğlu Benfica’ya Transfer Oldu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin