1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adli Tatil Sona Erdi: 2024-2025 Adli Yılı Başladı

Adli Tatil Sona Erdi: 2024-2025 Adli Yılı Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adli Tatil Sona Erdi

Adli Tatil Sona Erdi

20 Temmuz 2024 tarihinde başlayan adli tatil, nihayet sona erdi. Bu süreçte, adliyelerde görevli olan nöbetçi mahkemeler, yalnızca tutuklusu bulunan ve acil nitelik taşıyan davalara bakma yetkisine sahipti. Diğer tüm davalar için ise adli tatilin sona ermesi beklenmekteydi.

ANAYASA MAHKEMESİ ADLİ TATİL KAPSAMINA DAHİL EDİLMEDİ

Yüksek yargı organları olan Danıştay ve Yargıtay, bu süre zarfında nöbetçi heyetlerle faaliyetlerini sürdürdü. Ancak Anayasa Mahkemesi, adli tatil kapsamına dâhil edilmedi. Yeni adli yıl, bugün Yargıtay’da düzenlenecek olan bir törenle başlayacak.

ANKARA’DA ÖNEMLİ DAVALAR GÖRÜLECEK

9 Eylül’de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası, 30 Eylül’de ise eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin duruşmalar gerçekleştirilecek.

HALİL UMUT MELER’E SALDIRI DAVASI: 2 EKİM’DE

FETÖ’nün “emniyet mahrem imamı” olduğu iddiasıyla hakkında “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme” suçundan dava açılan Kemalettin Özdemir, 11 Eylül’de hakim karşısına çıkacak. Ayrıca, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler’e saldırıda bulunan, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın da bulunduğu 4 sanığın yargılamasına ise 2 Ekim’de devam edilecek.

BAKAN YILMAZ TUNÇ’TAN PAYLAŞIM

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini artırmayı ve sunum kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Adaletin, toplumsal barış ve huzurun teminatı olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, bugün başlayan 2024-2025 Adli Yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Tunç, adaletin, mülkün temeli olduğunu ve hakkı hak sahibine teslim etmenin önemli bir görev olduğunu ifade etti.

Adaletin tecellisinin, hukuk devleti ile mümkün olduğunu belirten Tunç, yeni adli yılın hayırlara vesile olmasını diledi. Paylaşımında şunları kaydetti:

  • Adaletin tecellisi için fedakârca görev yapan hakimlerimize, Cumhuriyet savcılarımıza, avukatlarımıza ve tüm adalet teşkilatımıza başarılar diliyorum.
  • Hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini artırmaya devam edeceğiz.
  • Demokrasimizin standartlarını yükseltmek, hukuk devletini güçlendirmek ve temel hak ve hürriyetleri genişletmek adına önemli reformlara imza atmayı sürdüreceğiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adli Tatil Sona Erdi: 2024-2025 Adli Yılı Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin