1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti’de Değişim Süreci ve Kongre Hazırlıkları

AK Parti’de Değişim Süreci ve Kongre Hazırlıkları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’de Değişim Süreci Başladı

AK Parti'de Değişim Süreci Başladı

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından, AK Parti’de önemli bir değişim süreci başlatılmıştı. Bu süreç, bazı il başkanlarının görevden alınmasıyla başlamış olup, büyük kongre için hazırlıklar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Bu toplantıda, kongre sürecinin başlatılması yönünde karar alınması bekleniyor.

AK PARTİ’DE GERİ SAYIM BAŞLADI

Toplantının ardından olağan kongre takvimi devreye alınacak. İlk olarak belde kongreleri, ardından ilçe ve il kongreleri gerçekleştirilecek ve en sonunda da büyük kongre yapılacak. AK Parti’nin kongre sürecinin ekim ayında başlaması, Ramazan Bayramı’na kadar il kongrelerinin tamamlanması planlanıyor. 2025 yılı Mayıs ayında ise büyük kongrenin yapılması hedefleniyor.

KADROLAR YENİLENECEK

Kongrelerle birlikte AK Parti’de kadro yenilemesi de gündeme gelecek. Büyük kongreye yönelik gözler, 110 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda nasıl bir değişim olacağına çevrildi. Merkez yönetim kurulunda kimlerin yer alacağı, büyük kongrenin ardından netlik kazanacak.

AK Parti'de Değişim Süreci ve Kongre Hazırlıkları

“YORULAN VARSA KENARA ÇEKİLSİN”

Önceki dönemde, AK Parti’nin kuruluş yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yorulan varsa kenara çekilsin. Heyecanını kaybedenler hizmete engel olmamalı.” demişti. Erdoğan, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Anlayışla özeleştirimizi samimiyetle yapıyoruz. Nerede bir eksikliğimiz varsa, hiçbir kompleks taşımadan onun üzerine cesaretle gidiyoruz. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir ‘vitrin yenilenmesi’ olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz. Kendini yorulmuş hisseden veya bitkin hissedenlerin, arka plana çekilip bir süre soluklanmalarını istiyoruz. Heyecanını kaybedenler, millete hizmetin önünde engel olmamalıdır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti’de Değişim Süreci ve Kongre Hazırlıkları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin