1. Haberler
  2. Gündem
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan 2024-2025 Adli Yılı Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan 2024-2025 Adli Yılı Mesajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024-2025 adli yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Bu mesajında, adaletin toplumun temel taşlarından biri olduğunu ve barış ile huzurun sağlanmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Adaletin Temel İlkeleri

Bakan Tunç, adaletin, “Hakkı hak sahibine teslim etmek, her şeyi yerli yerine koymaktır.” sözleriyle ifade ettiği gibi, sadece bir kavram değil, aynı zamanda toplumun huzurunu sağlayan bir mekanizma olduğunu belirtti. Adaletin sağlanmasının, hukuk devleti ile, hukuk devletinin ise tarafsız ve bağımsız bir yargı ile mümkün olduğunu özellikle vurguladı.

2024-2025 Adli Yılına Dair Temenniler

2024-2025 adli yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dileyen Tunç, adaletin tesisinde özveriyle çalışan hakimlere, Cumhuriyet savcılarına, avukatlara ve tüm adalet teşkilatına başarılar diledi.

Adaletin Yüzyılı İçin Kararlılıkla Çalışacağız

Tunç, mesajında şu ifadeleri kullandı:

  • “Son 23 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesinden ödün vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini ve sunum kalitesini artırmaya devam edeceğiz.”
  • “Adalete olan güveni zirveye taşımak, Türkiye Yüzyılı’nı adaletin yüzyılı yapmak için kararlılıkla çalışacağız.”
  • “Demokrasimizin standartlarını yükseltmek, hukuk devletini güçlendirmek ve temel hak ile hürriyetleri genişletmek adına önemli reformlara imza atmayı sürdüreceğiz.”

Bakan Tunç, adaletin toplum için önemini bir kez daha hatırlatarak, tüm paydaşların bu yolda birlikte çalışmasının gerekliliğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan 2024-2025 Adli Yılı Mesajı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin