1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Libya’daki Siyasi Gerginlik ve Ekonomik Etkileri

Libya’daki Siyasi Gerginlik ve Ekonomik Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Libya’da artan siyasi gerginlik, ülke ekonomisinde ciddi gedikler açmaya devam ediyor. Libya Ulusal Petrol Şirketi, Temsilciler Meclisi’nin (TM) petrol ve gaz kuyularını üretime kapatma kararının ardından yalnızca üç gün içinde 120 milyon dolardan fazla zarar oluştuğunu duyurdu.

Libya Ulusal Petrol Şirketi, yaptığı açıklamada “Petrol ve doğalgazın kapatılacağı duyurusu sonucunda oluşan zarar, üretimin 3 gün önce durdurulmasından bu yana 120,3 milyon doları aştı.” ifadelerine yer verdi. Bu durum, ülkenin enerji üretiminde büyük bir kayba neden olurken, Libya’nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümetin, Merkez Bankası yönetimi konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle 26 Ağustos’ta tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda “mücbir sebep” ilan ettiği belirtildi. Söz konusu karar, üretim ve ihracatın durdurulmasını içeriyordu.

Libya’da Merkez Bankası Krizi

Libya Merkez Bankası, 18 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim’in kaçırılması sonucunda tüm işlemlerini askıya aldığını açıkladı. Bu durum, finansal sistemde dalgalanmalara ve güvensizliğe neden oldu. Libya Başkanlık Konseyi, 18 Ağustos’ta yaptığı yazılı açıklamada, Libya Merkez Bankası’na yeni bir başkan seçilmesi ve yeni bir yönetim kurulu oluşturulmasına ilişkin kararın oy birliğiyle yürürlüğe girmesine karar verildiğini duyurdu.

Mali ve Ekonomik İstikrarın Sağlanması Amaçlanıyor

Açıklamada, bu kararın amacı olarak ülkede mali ve ekonomik istikrarın sağlanması, Merkez Bankası’nın görevlerini verimli ve etkili bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması gösterildi. Ancak, Temsilciler Meclisi, 19 Ağustos’ta Libya Başkanlık Konseyinin aldığı bu kararı reddettiğini duyurdu. Bu durum, ülkedeki siyasi belirsizliğin ve çatışmaların devam edeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Libya'daki Siyasi Gerginlik ve Ekonomik Etkileri

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Libya’daki Siyasi Gerginlik ve Ekonomik Etkileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin