1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’a 2 Bin 500 Yeni Taksi Geliyor

İstanbul’a 2 Bin 500 Yeni Taksi Geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Taksi Sorunu

İstanbul'un Taksi Sorunu

İstanbul, büyük bir metropol olmanın getirdiği birçok sorunla karşı karşıya. Bu sorunların en başında, sıkça gündeme gelen taksi hizmetleri yer alıyor. Taksi sürücülerinin yolcu seçimi, aşırı ücret talebi ve taksimetre ile ilgili oyunlar gibi nedenlerle çok sayıda olumsuz tepki toplaması, bu konudaki tartışmaları kaçınılmaz hale getiriyor.

BEKLENEN ADIM ATILDI

İstanbul’da uzun zamandır devam eden taksi sorununa yönelik beklenen adım nihayet atıldı. Bugün gerçekleştirilen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında taksi sorunu masaya yatırıldı.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Taksi sayısının artırılması ve yeni taksi sistemi için hazırlanan teklif, toplantıda oy birliğiyle kabul edildi.

2 BİN 500 YENİ TAKSİ GELİYOR

Alınan karar doğrultusunda, İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi eklenmesi planlanıyor.

YENİ DÜZENLEMELER

  • Yeni taksi sistemindeki araçlarda tepe lambası bulunmayacak.
  • Yolcu alımı, uygulama veya entegre taksi durakları üzerinden gerçekleştirilecek.
  • Yeni sistem taksileri, diğerlerinden farklı bir tasarıma ve damalı bir görünüme sahip olacak. Ayrıca, bu araçların içinde güvenlik bölmesi de yer alacak.
  • Bu yeni sistemle birlikte, yolculara daha kaliteli hizmet sunulması hedeflenirken, taksicilerin kamuoyundaki olumsuz algısının iyileştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca, bu durumun kurumsal taksi taşımacılığı sistemine geçiş imkanı sunması bekleniyor.

15 KEZ REDDEDİLMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, taksi sayısını artırma teklifini daha önce tam 15 kez UKOME toplantılarında gündeme getirmiş, ancak bu teklifler her seferinde reddedilmişti.

İstanbul'a 2 Bin 500 Yeni Taksi Geliyor

BAKAN URALOĞLU ONAYLAYACAKLARINI BİLDİRMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’daki taksi sorununu çözmek için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacaklarını ifade etmişti.

“İSTANBUL’A HAYIRLI OLSUN”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu karara ilişkin sosyal medya hesabından “2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun.” şeklinde bir açıklama yaptı. İmamoğlu, “Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME’de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’a 2 Bin 500 Yeni Taksi Geliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin