1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklikler ve Başvuru Tarihleri

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklikler ve Başvuru Tarihleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik ile birlikte, çiftçilerin 2025 üretim yılına yönelik Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının tarihleri de belirlendi. Başvurular, 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecektir.

Tarım Arazisi Başvuru Tarihleri

Son başvuru tarihi olan 31 Aralık’tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için başvuru tarihi, üretim yılının 30 Haziran’ı olarak belirlenmiştir. Bu düzenleme, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini daha etkin bir şekilde planlamalarına olanak tanıyacak.

Üretim Bilgileri Güncelleme Başvuruları

Çiftçilerin, ÇKS’ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi için şubat ayı içerisinde başvurularını yapmaları gerekecek. Bu güncellemeler, 15 Mart – 15 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, taahhütnameye konu arazilere ilişkin mart ayındaki ÇKS kayıtları için askı süresi 15 – 30 Temmuz 2025 tarihleri arasında olacaktır.

Resmi Belge Talep Prosedürü

“Kuru” olarak beyan edilen arazinin “sulu” olarak değiştirilmesi veya kaydedilmesi durumunda, resmi belge talep edilecektir. Eğer bu belgenin temin edilmesi mümkün olmazsa, tespit komisyonu aracılığıyla gerekli değişiklikler yapılabilecektir.

ÇKS’ye veri girişi ve dosya kabulü yapmak üzere gerçekleştirilecek iş birliği protokolü çerçevesinde, süresi uygulanacak iller ile görev ve sorumluluklar Bakanlık tarafından belirlenecek. Bu süreçte, Bakanlıkça yetkilendirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odalarından yararlanma imkanı da sağlanacaktır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklikler ve Başvuru Tarihleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin