1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Yasin Buğra Akkaya’nın İnsansız Hava Araçları Tasarımı

Yasin Buğra Akkaya’nın İnsansız Hava Araçları Tasarımı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yasin Buğra Akkaya’nın İnsansız Hava Araçları Macerası

Yasin Buğra Akkaya'nın İnsansız Hava Araçları Macerası

Lisede insansız hava araçlarına ilgi duymaya başlayan Yasin Buğra Akkaya, öğretmenlerinden edindiği bilgiler ve kendi yaptığı araştırmalarla iki farklı insansız hava aracı tasarlayarak bu projelerini ilk kez TEKNOFEST’te sergileme fırsatı buldu. Akkaya, bahçıvan olan babası Hasan Akkaya’nın ilaçlama yaparken yaşadığı zorlukları gözlemleyince, babasının işini kolaylaştırmak amacıyla bir drone tasarlamaya karar verdi.

Farklı kaynaklardan temin ettiği parçaları bir araya getirerek kendi özgün tasarımı ile yaklaşık üç ay süren bir çalışmanın ardından zirai ilaçlama yapabilen bir drone geliştirdi.

Tasarımına Babası İlham Verdi

Bu yıl üniversite sınavında elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü kazanan Yasin, izlediği bir haber ile dron teknolojisine yöneldiğini ifade etti. Zamanla bu alandaki yetkinliğini artıran Akkaya, duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

  • “Babam için bir şeyler yaptığım için mutluyum. Türkiye’de birkaç örneği bulunan ve o örneklerden yola çıkarak geliştirdiğim drone, 5 litre ilaçlama kapasitesine sahip. Üç farklı uçuş moduna sahip bu cihaz, tamamen babamın işini kolaylaştırmak amacıyla tasarlandı ve artık bunu ticari bir hale dönüştürmeyi hedefliyorum.”
  • “Üniversitede alacağım eğitimle kendi çip ve yazılımımı üretmeyi planlıyorum. Drone’un gövde ve depo tasarımı tamamen bana ait. Motor, pil gibi elektronik kısımları dışardan temin etmek zorundayız.”
  • “Bu ilaç püskürtme sistemi, 60 santimetre yükseklikten 2 metre genişliğinde bir alanı ilaçlama kapasitesine sahip. Aynı zamanda saatte ortalama 20-25 dönüm araziyi ilaçlayabiliyor.”

“Sırtımızdan Yükü Aldı”

Baba Hasan Akkaya ise oğulunun başarısıyla gurur duyduğunu belirterek, “Oğlum, sırtımda sürekli ilaç pompası gördüğü için işimi kolaylaştırmak amacıyla bu projeye yöneldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu yıl ilk defa başladığımız ilaçlama işini büyük ölçüde kolaylaştırdı.” dedi. Ayrıca, Yasin’in ileride savunma sanayisine yöneleceğini de ifade eden baba Akkaya, “Oğlum, sırtımızdan yükü aldı; işlerimizi önemli ölçüde kolaylaştırdı.” şeklinde konuştu.

Yasin Buğra Akkaya'nın İnsansız Hava Araçları Tasarımı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yasin Buğra Akkaya’nın İnsansız Hava Araçları Tasarımı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin