1. Haberler
  2. Spor
  3. Süper Lig 3. Hafta Gelişmeleri: Fenerbahçe Lider, VAR Kayıtları Açıklandı

Süper Lig 3. Hafta Gelişmeleri: Fenerbahçe Lider, VAR Kayıtları Açıklandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’de 3. Haftanın Gelişmeleri

Süper Lig'de 3. Haftanın Gelişmeleri

Haber Merkezi – Süper Lig’de 3. hafta, dün gerçekleştirilen üç heyecan dolu karşılaşma ile sona erdi. UEFA Avrupa Kupaları maçları nedeniyle Galatasaray-Gaziantep FK, Samsunspor-Başakşehir ve Trabzonspor-Kayserispor karşılaşmaları ileri bir tarihe ertelendi. Bu süreçte, Rizespor deplasmanında 5-0’lık etkileyici bir galibiyet alan Fenerbahçe, ligdeki ilk iki haftada puan kaybetmeden ilerleyen Beşiktaş ve Galatasaray’ın maç yapmadığı bu haftayı kayıpsız geçerek averaj farkıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Lig 3. Hafta Gelişmeleri: Fenerbahçe Lider, VAR Kayıtları Açıklandı

VAR Kayıtları Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in 3. haftasında oynanan iki önemli karşılaşmanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını resmi YouTube hesabından sesli ve görüntülü olarak paylaştı. Videoda yer alan maçlar ve alınan kararlar şöyle:

Bodrum FK – Konyaspor

  • Bodrum FK ile Konyaspor arasında oynanan maçın 84. dakikasında, ev sahibi ekibin gerçekleştirdiği bir atak sonrasında hakem Çağdaş Altay, VAR uyarısıyla oyunu durdurdu. Pozisyonu inceleyen Altay, Bodrumlu futbolcu Ege Bilsel’in ceza sahası içerisinde temasla yere düştüğünü belirleyerek penaltı noktasını gösterdi.
  • VAR: “Çağdaş, potansiyel penaltı için sahada inceleme öneriyorum.”
  • Hakem Çağdaş Altay: “Geldim.”
  • VAR: “Çağdaş, kontak noktasını gösteriyorum. Buradaki açıyla siyahlı oyuncunun müdahalesini gösteriyorum. Bu iki açıyı da incelemeni öneriyorum.”
  • Hakem Çağdaş Altay: “Tamamdır. Kart vermiyorum, penaltıyla başlıyorum. Bir de geniş açıdan göster hocam. Tamam teşekkürler.”

Antalyaspor – Hatayspor

  • Antalyaspor ile Hatayspor arasında gerçekleşen maçın 90+8. dakikasında, hakem Atilla Karaoğlan, ceza sahasında yaşanan elle oynama durumu sebebiyle konuk ekip lehine penaltı kararı verdi. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, Hataysporlu oyuncu Okoronkwo’nun Mert Yılmaz’ın yüzüne elle temas ettiğini tespit ederek penaltıyı iptal etti ve ev sahibi ekip lehine faul kararı verdi.
  • VAR: “Atilla, atak başlangıcında potansiyel ‘el yüze’den faul için sahada inceleme öneriyorum. Fotoğrafta elinin yüzüne geldiğini gösteriyorum.”
  • Hakem Atilla Karaoğlan: “11 numaralı oyuncunun eli, 27 numaralı oyuncunun yüzüne geliyor, daha sonra top açık olan ele temas ediyor. Elden önce ‘el yüze’ durumu var. 11 numaralı oyuncuya sarı kart gösteriyorum ve penaltıyı iptal ediyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Süper Lig 3. Hafta Gelişmeleri: Fenerbahçe Lider, VAR Kayıtları Açıklandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin