1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Günde 1 fincan nohut yemenin ne faydası var?

Günde 1 fincan nohut yemenin ne faydası var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PEMBENAR ÖZEL

1-Kilo kaybı

Nohuttaki protein ve lif sindirimi yavaşlatarak ve tokluk hissi sağlar. Ayrıca iştahı azaltarak kilo vermeye de yardımcı olur.

2-Sağlıklı kemikler

Nohut; manganez, kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve K ve A vitaminleri için iyi bir kaynaktır. Bunlar kemik büyümesi, kemik mineralizasyonu ve kolajen üretimi için önemlidir.

3-Daha sağlıklı cilt

Nohutta bulunan C, E ve K vitaminleri cilt sağlığı için büyük önem taşır. Yaraları iyileştirmeye yardımcı olur, kırışıklıkları giderir, kurumuş cildi nemlendirir ve güneş hasarına karşı korur.

4-Düşük kan şekeri seviyeleri

Lif ve protein bakımından zengin olan nohut, yemekten sonra kan şekeri düzeyinin çok hızlı yükselmesini önlemeye yardımcı olur. Nohudun içeriğindek magnezyum ve çinko gibi çeşitli mineraller, tip 2 diyabete yakalanma riskini azaltabilir.

5-Sağlıklı bir sindirim

İçerdiği lifler sindirimi iyileştirmeye, irritabl bağırsak sendromu risklerini azaltmaya ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

6-Düşük kan basıncı

Nohut, yüksek tansiyonu düşürür. Dolayısıyla felç veya kalp krizi geçirme riskini de en aza indirebilir. Nohuttaki liflerin, kalp sağlığı için de iyi olan “kötü kolesterol” seviyelerini azalttığı gösterilmiştir.

7-Hızla uzayan saçlar

Nohutta bulunan protein, A ve B vitaminleri saç dökülmesini önlemeye ve saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur.

8-Keskin bir görüş ve sağlıklı gözler

A vitamini içeren nohut, antienflamatuar bir etkiye sahiptir ve gözle ilgili hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur. Keskin bir görüş için de nohut tüketmek faydalıdır.

9-Zinde bir beyin

Nohutta bulunan kolin, daha iyi bellek dahil olmak üzere daha hızlı bir bilişsel performansa da sahip olunmasını sağlar.

10-Kansere karşı koruma

Nohut, belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kalın bağırsak hücrelerindeki iltihabı azaltma potansiyeline sahip bütirat üretimine katkı sunan nohut, kolon kanserine yakalanma riskini de azaltır. Nohut ayrıca tümör büyümesini önlemeye yardımcı olan saponinler içerir. Ayrıca nohudun içerdiği bazı vitaminler ve mineraller, meme ve akciğer kanseri üzerinde de etkilidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günde 1 fincan nohut yemenin ne faydası var?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin