1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat’ta Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat’ta Toplandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi: Türkiye’nin Gözleri Ahlat’ta

Haber Merkezi: Türkiye'nin Gözleri Ahlat'ta

Türkiye’nin gündemi, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçekleştirdiği toplantıya odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan bu önemli buluşma, Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi ve iç ile dış gelişmeler masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta Toplandı

Önemli Mesajlar Verildi

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarında dikkat çeken kritik mesajlar iletti. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele konusuna değinerek, bu alandaki hassasiyetini vurguladı.

Muhalefete Yangın Tepkisi

Erdoğan, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulunarak, bu belediyeleri orman yangınlarına müdahale konusunda gecikmekle suçladı. Konuşmasında, “Yerel yönetimler kendi sorumluluklarındaki orman yangınlarına müdahalede çok geç kaldılar. Yangının şu partisi, bu partisi olmaz. Muhalefetin çarpık bakış açısını terk etmesini umuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Aliyev ve Putin’e Teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadeleye destek veren Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e de teşekkür etti.

Ahlat’a Verdiğimiz Önem

Erdoğan, konuşmasında şöyle dedi: “Kabinemizin 23 toplantısını, tarihin derinliklerinden gelen Selçuklu yadigarı mezarlıkları ve doğal güzellikleriyle Ahlat’ta gerçekleştirdik. 21 yıl aradan sonra Ankara dışında yapılan bu tarihi kabine toplantısı, Ahlat ve Malazgirt’e verdiğimiz önemi gösteriyor. Gelecek nesillere Malazgirt ruhunu taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Filistin’e Destek

Erdoğan, Filistin konusuna da değinerek, “İsrail’in tüm barbarlıklarına ve Gazze’de 10 aydır süren teröre rağmen, Filistin halkının direniş azmi kırılmamıştır. Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını saygıyla selamlıyor ve zaferin er ya da geç Filistinli kardeşlerimizin olacağına inanıyorum,” dedi.

Orman Yangınlarıyla Mücadele

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkileri hakkında bilgi veren Erdoğan, Türkiye’nin bu konudan en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirtti. “Küçük bir kıvılcımla başlayan yangınlar, yeşil ormanlarımızı alev kırmızısına büründürmektedir. Geçen yıl orman yangınlarının sayısı yüzde 53 artarak 5 bin 540’a ulaştı,” dedi.

Güçlü Bir Orduya Sahibiz

Orman yangınlarıyla etkin mücadele için alınan önlemleri sıralayan Erdoğan, “Hali hazırda 27 uçak, 105 helikopter ve 5 binden fazla kara aracı ile tarihimizin en güçlü yeşil vatan ordusuna sahibiz,” ifadelerini kullandı.

İHA’larla Gözetim

Erdoğan, hava araçlarının suya ulaşımını kolaylaştırmak için havuz ve gölet sayısını 4 bin 744’e yükselttiklerini belirtti. “İHA’larımızı orman yangınlarının tespitinde kullanmaya başladık. 14 İHA’mız, 184’ü akıllı 776 kulemizle ormanlarımızı 7 gün 24 saat gözetliyor,” dedi. Geçen yıl 2076 orman yangını İHA’lar aracılığıyla tespit edildi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat'ta Toplandı

Vatandaşlara Uyarılar

Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede yapılması gereken her şeyi yapmakta kararlı olduklarını belirterek, “Ancak muhalefetin çarpıtmalarına ve iftira kampanyalarına maruz kalıyoruz. Yangın gibi bir meselede siyaset yapmak kabul edilemez,” dedi. Sıcak hava dalgasının etkisini sürdüreceği 15 Eylül’e kadar vatandaşların dikkatli olmalarını ve insan kaynaklı yangınlara karşı hassasiyet göstermelerini istedi.

  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 2 trilyon liraya yakın kamu yatırımı yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Ahlat’ta Toplandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin