1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trabzon Havalimanı’nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler

Trabzon Havalimanı’nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Havalimanı’nda Büyük Genişleme Çalışmaları Başlatıldı

Trabzon Havalimanı'nda Büyük Genişleme Çalışmaları Başlatıldı

Türkiye’de ulaşım alanında önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Son dönemde artan yolcu trafiği ile dikkat çeken Trabzon Havalimanı’nda, ihtiyaçlar doğrultusunda kapsamlı genişletme çalışmaları başlatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklama ile bu çalışmaların tamamlandığını duyurdu. Geçtiğimiz yıl iç ve dış hatlarda yaklaşık 3,5 milyon yolcuya hizmet sunan Trabzon Havalimanı, Türkiye’nin en yoğun 9’uncu havalimanı olarak dikkat çekiyor. Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

Yeni Tesisler 27 Ağustos’ta Hizmete Açılacak

“2024 yılı itibarıyla, bu zamana kadar 17 bin 208 uçak trafiği ile 2,5 milyona yakın yolcu ağırladık. Sürekli artan yolcu sayısı doğrultusunda mevcut havalimanımızı genişletmek ve Trabzon’a yeni bir havalimanı kazandırmak için başlattığımız çalışmaları tamamladık. Yeni hizmet binalarımızın ve bağlantı yolunun açılışını 27 Ağustos Salı günü gerçekleştireceğiz.”

Uraloğlu, yeni dış hatlar gelen yolcu binası, ısı merkez binası ve CIP terminalinin açılışını yapacaklarını, dış hatlar giden yolcu binasının cephe imalatlarının ise devam ettiğini belirtti.

Trabzon Havalimanı'nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler

Seyahat Deneyimini Üst Seviyeye Taşıyacağız

“Dış hatlar gelen yolcu terminalini 3 bin 77 metrekare büyüklüğünde inşa ettik. Ayrıca, havalimanımıza kazandırdığımız yeni CIP yolcu binası 860 metrekarelik bir alana sahip. Bu yeni CIP terminalinin modern mimarisi ve donanımı sayesinde yolcularımızın bekleme sürelerini keyifli hale getirecek çeşitli hizmetleri sunmayı hedefliyoruz ve böylelikle seyahat deneyimini en üst seviyeye çıkaracağız.”

Trabzon Havalimanı'nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler

Yolcu Konforunu Önceliklendirdik

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı’ndaki kapasite artışını sağlarken, yolcuların konforunu da önceliklendirdiklerine dikkat çekerek, “Dış hatlar gelen yolcu terminalinin 100 metre uzunluğunda bitümlü sıcak karışım kaplama standardında olan kara yolu bağlantı çalışmalarını da eş zamanlı olarak tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Havalimanı'nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Trabzon Havalimanı'nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzon Havalimanı’nda Genişleme Çalışmaları ve Yeni Tesisler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin