1. Haberler
  2. Spor
  3. Berker Göker, Manş Denizi’ni Başarıyla Geçti

Berker Göker, Manş Denizi’ni Başarıyla Geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Berker Göker, Manş Denizi’ni Aştı

Berker Göker, Manş Denizi'ni Aştı

Yüzme sporuna küçük yaşlarda başlayan Berker Göker, uluslararası açık su yarışlarında kazandığı derecelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak, İngiltere ile Fransa arasındaki ünlü Manş Denizi’ni başarıyla geçerek önemli bir başarıya imza attı. Göker, Dover’den yerel saatte 06.50’de suya girdi ve bu zorlu yolculukta kendisine, 7 okyanus yüzen Bengisu Avcı eşlik etti.

Uluslararası yüzme kurallarına göre tekneye dokunması, termal koruyucu giymesi ve yüzmeyi kolaylaştıran mayo kullanması yasak olan 31 yaşındaki Göker, yüksek gel-git değişimleri, akıntılar ve dalgalarla mücadele ederek toplamda 50 kilometre yüzerek Fransa’nın Cap Gris Nez kıyısına ulaştı.

Yüzmeye başlamadan önce büyük bir heyecan yaşadığını belirten Göker, zamanla yorgunluğun bilincinde olarak mücadele ettiğini ancak pes etmediğini ifade etti. Antrenörü Bengisu Avcı’nın, sosyal medya üzerinden gönderilen destek mesajlarını kendisine okuması sayesinde motivasyonunu artırdığını dile getiren Göker, şunları söyledi:

“GURURLUYUM”

“Bir hayalimi daha gerçekleştirdim. Beni küçük yaşlarımdan itibaren yüzme konusunda destekleyen aileme, arkadaşlarıma ve özellikle son iki yıldır büyük emek veren antrenörüm Bengisu Avcı’ya çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır maddi ve manevi olarak bu yüzüşe hazırlandım. Gururluyum.”

Enerji mühendisi olan Berker Göker, yüzmeyi bir hobi olarak tanımladığını da sözlerine ekledi.

Göker’in antrenörü Bengisu Avcı ise bu başarıyı değerlendirdi:

“ÇOK SEVİNÇLİYİZ”

“Berker, tarihe adını yazdırdı. Çok sevinçliyiz. İngiltere-Fransa arasındaki parkur kuş uçuşu 34 kilometre olmasına rağmen, denizdeki gel-git ve dalgalar gibi olumsuz koşullar nedeniyle yüzücüler daha uzun mesafeler katetmek zorunda kalıyorlar. Berker, toplamda 50 kilometre yüzerek kıyıya ulaştı. İki yıl boyunca bu büyük gün için sıkı antrenman yaptık. Berker Göker, gerçekten çok emek verdi ve çok çalıştı. Biz de profesyonel olarak her anını yaşadık. Türk sporcusu ve antrenörü olarak hissettiğimiz duygular tarif edilemez.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Berker Göker, Manş Denizi’ni Başarıyla Geçti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin