1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan İhracat Verileri Açıklaması

DHA Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan İhracat Verileri Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Temmuz dönemine ait ihracat amaçlı taşınan yük verilerini içeren bir açıklama yaptı. Uraloğlu, Türkiye’nin demir yolu taşımacılığında önemli bir ivme kazandığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin ihracat taşımacılığında demir yolu kullanımının her geçen yıl arttığını gözlemliyoruz. Artan ihtiyacı karşılamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çevreci ve ekonomik yönleri ile öne çıkan demir yolu taşımacılığını ve ulaşım altyapımızı daha da geliştirmek için durmadan çalışıyoruz. Neredeyse yüz yıldır el değmemiş konvansiyonel hatları yenileyerek, organize sanayi bölgelerimizi, fabrikalarımızı ve limanlarımızı demir yolu ağımıza dahil ettik.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması
“Yüzde 13,2 Artışla Rekor Kırdık”

Uraloğlu, demir yolu taşımacılığının hem hız hem de kapasite açısından Türkiye’nin ihracat potansiyelini artırdığını belirtti ve ekledi: “2024 yılının ilk 7 aylık döneminde 1,2 milyon ton ihracat taşıması gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artışla rekor kırdık. Türkiye’nin demir yolu taşımacılığının gelişen kapasitesi, önümüzdeki yıllarda ihracat hacmini daha da artıracak. Demir yolu ile gerçekleştirdiğimiz ihracat, ülkemizin ekonomik büyümesinin önemli bir unsuru. Hedefimiz, bu ağları genişleterek, Avrupa’nın ticaret hatlarında Türkiye’nin stratejik rolünü daha da pekiştirmek.”

“İhracatın Yüzde 86’sı İstanbul ve Çevre İllerden”

Demir yolu taşımacılığında İstanbul ve çevresindeki illerin kritik bir rol üstlendiğini ifade eden Uraloğlu, “Söz konusu taşımaların yüzde 86’sına denk gelen 1 milyon 32 bin tondan fazla yük, İstanbul ve çevre illerden taşındı. Bunun yanı sıra İzmir, Eskişehir, Ankara ve Sivas gibi illerimizden de ihracat ürünlerini Avrupa’ya ulaştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması

Uraloğlu, bu taşımaların Türkiye’nin lojistik gücünü ve demir yolu taşımacılığının ihracattaki önemini ortaya koyduğunu belirterek, Avrupa ile bağlantısallığı sağlayan demir yolu bağlantılarının hem ekonomik hem de çevresel açıdan büyük katkılar sunduğunu vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması
“Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Taşımacılık”

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının faaliyete geçmesiyle Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasındaki ticaret köprüsü olma rolünün daha da güçlendiğini belirten Uraloğlu, altyapı iyileştirmeleri ve Avrupa ile Orta Asya demir yolları arasındaki iş birliği anlaşmalarının Türkiye’nin ihracat taşımacılığında daha fazla söz sahibi olmasını sağladığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması

Uraloğlu, Türkiye’nin demir yolu taşımacılığında Avrupa ile olan bağlarının giderek güçlendiğine ve bu alandaki ihracat yönelimlerinin stratejik önemine dikkat çekerek, “Türkiye ve Avrupa arasında işlettiğimiz günlük en az 8 yük treni Avrupa’ya kesintisiz ticareti sağlıyor. İhraç edilen ürünlerin başında otomotiv yedek parçası, tekstil ürünleri, gıda, elektronik ürünler, kimyasal ürünler, çimento ve inşaat malzemeleri gibi ürünler geliyor. Bu taşımacılık altyapısı sayesinde sadece maliyet avantajı değil, aynı zamanda çevre dostu ve sürdürülebilir bir taşımacılık modeli sunuyoruz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması
Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Demir Yolu İhracat Verileri Açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin