1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki Orman Yangınına Müdahale ve Siyasi Gelişmeler

İzmir’deki Orman Yangınına Müdahale ve Siyasi Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’deki Orman Yangınına Müdahale

İzmir'deki Orman Yangınına Müdahale

Haber Merkezi, İzmir’in Yamanlar Karatepe mevkiindeki ormanlık alanda dün akşam saatlerinde başlayan ve hızla büyüyen yangına karşı büyük bir mücadele başlatıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sevk edilen 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi, alevlerle etkili bir şekilde mücadele ediyor. Ancak, güçlü rüzgarın etkisiyle yangının yayılma hızı arttı ve ekipler, alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’den dikkat çekici bir paylaşım geldi.

“BAŞKANIMIZ, BAKAN YUMAKLI’YA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR”

Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalıştığını belirtti. Özel’in ifadeleri şöyle:

  • “İzmir, Aydın ve Manisa’da iki gündür süregelen yangınlar nedeniyle her üç kentteki belediyelerimiz ve çevre illerdeki belediyelerimiz seferber olmuş durumdalar.”
  • “Yangından etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”
  • “Yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmesi için canla başla çalışan tüm kahramanlara minnettarız.”
  • “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan ve yerleşim bölgelerini tehdit eden orman yangınına daha etkin bir müdahale edilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor.”
  • “Gün siyaset, gün rekabet değil; gün hep beraber yangınla mücadele günüdür.”

İBRAHİM YUMAKLI: ULAŞAMADIĞI BİLGİSİ YANLIŞTIR

TV100’de yayınlanan Özgür İfade programında konuşan gazeteci Sinan Burhan, durumun gerçekte böyle olmadığını belirtti. Burhan, Bakan Yumaklı’nın kendisine ulaşarak, “Sizin bana ulaştığınız yerde Cemil Tugay nasıl ulaşamaz?” dediğini aktardı. Burhan’ın açıklamaları şöyle:

  • “Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’yı aradım. Bana, ‘Siz bana ulaşabilirken, bir tarafta yangın var, bir tarafta fedakarlıklar yapılıyor… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının bana ulaşamadığı bilgisi yanlıştır. O sıcakta yüzümü yıkıyordum, hemen aradım, kendisine ulaşamadım. Benim gündemim siyasi polemik yapmak değil, şu anda yangını söndürmekle uğraşıyorum. Bana ulaşamadığı iddiasını asla kabul etmiyorum.’ dedi.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’deki Orman Yangınına Müdahale ve Siyasi Gelişmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin