1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi

Yüzde 15 oranındaki tren indiriminden memnun kalan gençler, seyahat ederken trenin sağladığı konfor ve keyfi yaşadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık tarafından 13-26 yaş arası gençlere sunulan bu indirim fırsatından 2024 yılının başından itibaren toplamda 3 milyon 785 bin 622 gencin yararlandığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, seyahat konforunun artırılması adına yapılan çalışmalara da değinerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yılda uyguladığımız demiryolu öncelikli politikalar sayesinde gençlerimizin tren seyahatine olan ilgisi giderek artmaktadır. Ülkemizi Yüksek Hızlı Tren ile tanıştırmamız ve konvansiyonel hatlarda gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle seyahat konforunu artırmamız, demiryolu ulaşımına olan talebi artırdı.” şeklinde konuştu.

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları

2 Milyon 385 Bin 453 Genç, Yüksek Hızlı Trenle Seyahat Etti

Bakan Uraloğlu, gençler için uygulanan indirim politikası sayesinde hem ekonomik hem de güvenli bir seyahat imkanı sunduklarını vurgulayarak, “İndirim uygulanan 13-26 yaş arasındaki gençlerimiz, anahat, bölgesel ve Yüksek Hızlı Trenlerimize büyük bir ilgi gösterdi. 2024 yılının başından itibaren anahat trenlerimizle 629 bin 848, bölgesel trenlerimizle 773 bin 321 ve Yüksek Hızlı Trenlerimizle 2 milyon 382 bin 453 genç vatandaşımız indirimli seyahat etti, sevdiklerine kavuştular ve yeni yerler keşfettiler. Toplamda 3 milyon 785 bin 622 gencimiz bu yüzde 15 indirimden faydalandı.”

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları

Eğitim ve İş Hayatının Başında Olan Gençlere Destek

Bakan Uraloğlu, gençler için tren indirimini hayata geçirmelerinin birkaç önemli nedeni olduğunu belirterek, “Eğitim veya iş hayatının başında olan gençlerimizi düşünerek, bütçelerini zorlamadan seyahat edebilmeleri için bu indirim imkanını sunduk. Böylelikle, ekonomik açıdan onlara destek olmayı ve çevre dostu bir ulaşım seçeneği olan demiryoluyla gençlerimizi bu tür ulaşım alternatiflerine yönlendirmeyi, doğayı koruma bilincini artırmayı ve ülkemizin gelecekteki ulaşım politikalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları

Bakan Uraloğlu, her gencin, hangi şartlarda olursa olsun, Türkiye’nin dört bir yanını keşfetmesini istediğini ifade ederek, ilerleyen dönemlerde bu tür indirimlerle daha fazla gencin demiryolu ulaşımını tercih etmesini sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gençler için Yüzde 15 Tren İndirimi ve Seyahat Fırsatları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin