1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe, Mourinho ile Sezona Galibiyetle Başladı

Fenerbahçe, Mourinho ile Sezona Galibiyetle Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi – Fenerbahçe, Jose Mourinho yönetiminde çıktığı ilk lig maçında Adana Demirspor’u 1-0’lık skorla mağlup ederek yeni sezona galibiyetle adım attı. Portekizli teknik adam, bu zaferle birlikte kariyerindeki önemli bir geleneği de sürdürmüş oldu.

Mourinho, daha önce Benfica, Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham ve Roma gibi kulüplerde görev yapmış ve toplamda 25 açılış maçına çıkmıştır. Bu karşılaşmalardan 15’inde galip gelirken, 8’inde berabere kaldı ve yalnızca 2 kez mağlup oldu.

İlk Lig Maçlarındaki Başarı Oranı

Jose Mourinho, Adana Demirspor galibiyetiyle birlikte, takımlarının başında çıktığı ilk lig maçlarındaki 16. zaferini elde etmiş oldu. Portekizli teknik adam, 2000 yılında Benfica’nın başındayken Boavista’ya karşı ve 2020’de Tottenham’ın ikinci sezonunda Everton’a karşı 1-0’lık yenilgi yaşadı. Ayrıca, 61 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı, Leiria ve Inter’deki görev süresinde çıktığı ilk lig maçlarında ise galibiyet elde edememişti.

Fenerbahçe, Mourinho ile Sezona Galibiyetle Başladı

Fenerbahçe’nin Yenilmezlik Serisi

Süper Lig’de en uzun süre yenilmezlik serisini elinde bulunduran Fenerbahçe, son 28 lig maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı-lacivertliler, Eylül 1973 ile Mayıs 1974 tarihleri arasındaki seriden bu yana en uzun yenilmezlik dönemini yaşıyor. Eğer Fenerbahçe, ligin ikinci haftasında Göztepe ile oynayacağı maçta da yenilmezse, yeni bir rekora imza atacak.

Mourinho’nun Açıklamaları

Mourinho, maç sonrası yaptığı açıklamada, “Hiçbir ilk lig maçımı kaybetmedim. Dolayısıyla 24 yıldır hiçbir şey değişmedi diyebilirim. Bu pozitif bir durum. İki sezonda ise lige beraberlikle başladım ve o dönemlerde Şampiyonlar Ligi’ni kazandım. Berabere kalsaydık daha iyi olabilirdi, ama işin şakası bir yana maçı daha erken koparmaya çalıştık. Maçı kazanmak için yüksek enerjiyle başladık.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fenerbahçe, Mourinho ile Sezona Galibiyetle Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin