1. Haberler
  2. Gündem
  3. Instagram’a Erişim Engeli Kaldırılıyor: Yeni Gelişmeler

Instagram’a Erişim Engeli Kaldırılıyor: Yeni Gelişmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram’a Erişim Engeli ile İlgili Son Gelişmeler

Haber Merkezi, Instagram’a erişim engeli konusunda önemli bir güncelleme paylaşıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos tarihinde platformun ‘katalog suçlara uymadığı’ iddiasıyla erişim engeli getirdi. O tarihten bu yana kullanıcılar, Instagram’a yalnızca VPN aracılığıyla erişim sağlayabiliyor.

Bu süreçte sıkça açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkililerinin platformun tekrar açılması için çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirtiyor. Bakan Uraloğlu, son durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve önemli bilgiler paylaştı.

Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye’nin belirlediği şartları kabul ettiğini açıkladı ve şunları ifade etti:

  • Katalog suçları kapsamında olan içeriklerin kaldırılacağı ve bu konuda gerekli adımların atılacağı konusunda anlaşmaya varıldı.
  • Yasal ihlaller söz konusu olduğunda hızlı bir müdahale gerçekleştirilecektir. Kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır.
  • Terörle mücadele kapsamında PKK/PYD ve FETÖ gibi hesapların META tarafından kaldırılması için gereken hassasiyet gösterilecektir.
  • Güvenlik ve kamu düzeni korunacak, bu çerçevede önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.
  • Yakın zamanda META yetkililerinin Türkiye’ye daha geniş katılım sağlayacağı bilgisi verilmiştir.

Bakan Uraloğlu, daha sonra yaptığı açıklamada ise şunları dile getirdi:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığımız politikalardan ötürü sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize yanıt vermediği için erişim engeli getirmiştik. Başından beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını talep ettik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde, özellikle katalog suçlar konusundaki taleplerimizin karşılanacağı ve kullanıcılar üzerinde uygulanan sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine, saat 21.30 itibarıyla erişim engelini kaldıracağız.

Ayrıntılar için takipte kalın…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Instagram’a Erişim Engeli Kaldırılıyor: Yeni Gelişmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin