1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Türkiye’nin Orta Doğu Gündemi ve Ekonomik Değerlendirmeler

Türkiye’nin Orta Doğu Gündemi ve Ekonomik Değerlendirmeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Orta Doğu Gündemi

Haber Merkezi, Türkiye’nin Orta Doğu’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirmektedir. Üç haftalık bir aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin en önemli gündem maddeleri arasında bölgedeki olaylar yer alıyor.

Son günlerde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit edilmesi, İran ve İsrail arasındaki gerginliğin artması ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının ardından bölgede tansiyon oldukça yükseldi. Bu bağlamda, Kabine toplantısında, soykırımcı Binyamin Netanyahu yönetiminin gerilimi tüm bölgeye yayma girişimlerine karşı izlenecek stratejiler üzerinde durulacak.

Bölgedeki İnsani Durum ve Uluslararası Baskılar

Gazze Şeridi’nde devam eden İsrail saldırıları nedeniyle uluslararası baskının artması, Filistinlilere acil insani yardım ulaştırılması için atılacak adımların da gündeme gelmesini sağlayacak. Bu konuda atılacak adımların detayları ve uluslararası işbirliği imkanları değerlendirilecek.

Terörle Mücadele Operasyonları Değerlendirilecek

Toplantının bir diğer önemli konusu ise terörle mücadele olacak. Türkiye, özellikle Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik devam eden operasyonları dikkatle ele alacak. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Şam yönetimi ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesine yönelik başlatılan çalışmalar hakkında da bilgi verilecek.

Ekonomik Gelişmeler Ele Alınacak

Kabine toplantısında, Orta Vadeli Program ve 12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde uygulanan ekonomi programının mevcut durumu da masaya yatırılacak. Ekonominin temel hedefi olan enflasyonu kalıcı olarak düşürmek için alınabilecek ilave tedbirler ve ekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler üzerinde durulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Orta Doğu Gündemi ve Ekonomik Değerlendirmeler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin