1. Haberler
  2. Spor
  3. Ergin Ataman ve Oğlu Sarp Arasında Futbol Rekabeti

Ergin Ataman ve Oğlu Sarp Arasında Futbol Rekabeti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ergin Ataman ve Oğlu Sarp Arasında Tatlı Rekabet

Ergin Ataman ve Oğlu Sarp Arasında Tatlı Rekabet

AA Galatasaray taraftarı olan A Milli Basketbol Takımı’nın başantrenörü Ergin Ataman ile Beşiktaş’ı destekleyen oğlu Sarp Ataman arasında, futbol konusunda keyifli bir rekabet yaşanıyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı takip eden bu iki isim, AA muhabirine samimi açıklamalarda bulundu.

“Süper Kupa’nız Hayırlı Olsun Ama Mayıslar Bizimdir, Sarp”

Ergin Ataman, Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki rekabetin bu sezon Süper Kupa maçıyla başladığını hatırlatarak, Sarp’a yönelik şu ifadeleri kullandı: “Sarp, sezonun başındaki Süper Kupa’yı büyük bir heyecanla takip ediyordu. Ben ise hiç bakmadım bile. Süper Kupa benim için öncelikli değil; Türkiye şampiyonlukları ve Şampiyonlar Ligi maçlarına odaklanıyorum. Ona da söyledim: ‘Süper Kupa’nız hayırlı olsun ama mayıslar bizimdir, Sarp.’

“Galatasaray Taraftarları Hiç Panik Yapmasın”

Galatasaray taraftarına seslenen Ataman, basketboldaki durumu vurguladı: “Sezon başında kupalar ve hazırlık dönemi önemli. Galatasaray taraftarları kesinlikle panik yapmasın. Galatasaray, yine güçlü ve oturmuş bir takım olarak yola devam edecek.”

“Mourinho Bana Göre Avrupa’nın En Önemli Hocası”

Ergin Ataman, Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hakkında ise övgü dolu sözler sarf etti: “Mourinho, benim gözümde Avrupa’nın en önemli hocası. Kendisi, antrenörlük kariyerimde örnek aldığım bir isim. Liderlik tavrı, basına ve oyunculara karşı duruşu gerçekten takdire şayan. Fenerbahçe’nin, bizim en büyük rakibimizin hocası olması da ayrı bir durum. Fenerbahçe Kulübü’nü bu konuda tebrik ediyorum. Açıkçası Mourinho’nun Türkiye’de bir takım çalıştıracağını hiç düşünmemiştim, ama bunu başardılar.”

“Anadolu’da Birçok Stat Boşaldı”

Ataman, Süper Lig’in genel durumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “En büyük temennim, Türkiye’de futbolun konuşulduğu bir sezon olması. Hakem kararları, kulüp başkanlarının çekişmeleri yerine, futbolun konuşulması lazım. Bugün Anadolu’da birçok stat boşalmış durumda. İnsanlar artık bu tür tartışmalardan sıkıldı.”

“Çok Değerli Hocalar Var”

Futbolda oyunun kalitesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Ataman, “Okan (Buruk) hoca kendini ispat etti. Beşiktaş iyi bir başlangıç yaptı. Mourinho gibi bir hocanın varlığı, tartışılmalı. Okan Buruk, Mourinho’ya karşı nasıl önlemler alacak? Bunları konuşmalıyız. Benim en büyük dileğim bu.”

“Ben Profesyonel Bir Antrenörüm”

Ataman, Fenerbahçe Kulübü ve taraftarlarıyla ilgili durumu da açıkladı: “Ben profesyonel bir antrenörüm. Fenerbahçe’nin de çok güzel bir camiası var. Bazı provokatörler, Berlin’deki olaylarda olduğu gibi, provokasyon yaratmaya çalışıyorlar. Ancak ben onları bir Fenerbahçe taraftarı olarak görmüyorum.”

“Basketbolun Popülaritesi Ortada”

Fenerbahçe’nin basketbola yaptığı yatırımları takdir eden Ataman, “Keşke diğer kulüplerimiz de basketbola bu yatırımları yapabilse. Basketbolun gücü ve popülaritesi açıkça ortada. Fenerbahçe’nin yaptığı yatırımlar Türkiye için çok önemli. Ancak sahaya çıktığımda, kendi takımımın kazanması için mücadele edeceğim. Bu rekabet her zaman devam edecek.”

“VAR’a Yapay Zeka Koysunlar”

Tecrübeli başantrenör, futbolda daha fazla yapay zeka kullanımının gerekliliğine değinerek, “Bir proje geliştirilsin ve VAR’a yapay zeka koysunlar. Son kararı yapay zeka versin. Bunu teniste ve voleybolda görüyoruz. FIFA’nın basketbol gibi yapması lazım; oyun durduğunda süreyi de durdursunlar. Bu, seyir zevkini artıracaktır.”

“Birimiz Beşiktaşlı, Birimiz Galatasaraylı”

Sarp Ataman, Beşiktaş taraftarı olarak, siyah-beyazlı takımın Süper Kupa şampiyonluğuyla başladığını hatırlatarak, “Birimiz Beşiktaşlı, birimiz Galatasaraylı. İki tarafın da şampiyonluk beklentisi var. Beşiktaş’ın bu sene çok iddialı olduğunu düşünüyorum. Hem teknik direktör hem de oyuncu kadrosu açısından. Babama artık ‘5’ değil, kupayı göstereceğim.”

“Rahat Rahat Eğlenemeyecektim”

Sarp, Süper Kupa maçını izlerken yaşadığı heyecanı dile getirerek, “O akşam bir yemekteydik. Maç 2-0 oldu, sonra 3 oldu. Seviniyordum. 4 oldu, ‘4 de nasıl yenir?’ derken, bir baktım 5. İyi ki maça gitmemişiz, orada babamın Galatasaray locasında olacaktı. Benim için zor olurdu, rahat rahat eğlenemezdim.”

“Maça Gitseydik Sen Eve Yürüyerek Dönürdün”

Ergin Ataman, esprili bir şekilde, “Maça gitseydik sen eve yürüyerek dönerdin. Çünkü 3-0 olduktan sonra ben çekip giderdim, sen de dönüş yolunda Hasan (Arat) ağabeyi mi bulurdun, onu bilmiyorum.” dedi.

“Olay Tatlıya Bağlandı, Şaka Yapmaya Başladık”

EuroLeague’deki gerginliklere değinen Sarp, “Olayların yaşandığı akşam milli takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ve Şehmus Hazer oraya geldi. Taraftarları sakinleştirmeye çalıştılar. Olay tatlıya bağlandı ve şaka yapmaya başladık. Melih ağabeye, ‘Bu durum hiç işimize yaramayacak biliyorsunuz değil mi?’ dedim.” şeklinde konuştu.

Ergin Ataman ve Oğlu Sarp Arasında Futbol Rekabeti

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ergin Ataman ve Oğlu Sarp Arasında Futbol Rekabeti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin