1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hüseyin Yayman’dan Roblox ve Dijital Ağlar Üzerine Açıklamalar

Hüseyin Yayman’dan Roblox ve Dijital Ağlar Üzerine Açıklamalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Yayman’dan Roblox Açıklaması

Hüseyin Yayman'dan Roblox Açıklaması

İHA Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Türkiye’de 15 milyon kullanıcısı bulunan çevrimiçi oyun platformu Roblox’a, çocukların istismarına zemin hazırlayan içerikler barındırması sebebiyle erişim engeli getirilmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Yayman, sansür ve yasaklara karşı bir parti olduklarını vurgulayarak, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“Almanya’da Kurallara Uyuyorlar, Türkiye’de de Aynı Hassasiyeti Bekliyoruz”

Yayman, “Hükümet olarak bu platformları Türkiye’ye davet eden, burada topluluk kurallarını oluşturan ve bununla ilgili 5651 sayılı yasayı düzenleyen biziz. Biz özgürlükleri sonuna kadar savunuyoruz. Ancak nihayetinde özgürlük ve güvenlik dengesinin doğru bir şekilde kurulması gerekiyor. Sosyal medya şirketlerinin kendilerini devletlerin üzerinde görmesini asla kabul edemeyiz. Nasıl ki Roblox, Instagram, Meta ve X, Almanya’da o ülkenin hukuk kurallarına uyarak faaliyet gösteriyorsa, Türkiye’de de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Erişim engellerinin getirilmesini doğru bulmuyoruz, fakat dijital ağların Türkiye’nin hukukuna uymasını beklemekteyiz. Çifte standarda karşıyız; özgürlükleri ve kamu düzenini sonuna kadar savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Amacımız Dijital Ağların O Ülkelerin Topluluk Kurallarına Uyması”

Sosyal ağların önemine dikkat çeken Yayman, “Meselemiz yalnızca Roblox veya Instagram değil. Amacımız, dijital ağların o ülkelerin topluluk kurallarına ve hukukuna uygun bir şekilde faaliyet göstermesidir. Bilindiği üzere sosyal ağlar günümüzde son derece önemli. Bir yandan sanal kumar, dijital bağımlılık, pedofili, kadına yönelik şiddet, cinsel istismar gibi sorunlar bu platformlarda oldukça yaygınken, diğer taraftan dijital alanların daha fazla özgürlük sağlaması gerekirken yeni bir kutuplaşmanın kapılarını araladığını görmekteyiz. Gerçek hayatta nasıl davranıyorsak, sanal dünyada da aynı şekilde davranmalıyız. Gerçek hayatta suç olan bir durumun, sanal dünyada serbest veya yasal bir şeymiş gibi algılanması kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

Yayman, dijital platformların evrensel normlara uygun davranması gerektiğini düşündüklerini belirterek, dijital ağların Türkiye’nin hukukuna, geleneklerine ve dinine uygun bir şekilde hareket etmesini beklediklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hüseyin Yayman’dan Roblox ve Dijital Ağlar Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin