1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas’tan İsmail Heniyye’ye Suikast Sonrası Taziye Açıklaması

Hamas’tan İsmail Heniyye’ye Suikast Sonrası Taziye Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas’tan Taziye Açıklaması

Hamas, internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, hareketin lideri İsmail Heniyye’ye yönelik gerçekleştirilen suikast nedeniyle taziye dileklerini ileten ülke liderleri, hükümetler ve bireylere teşekkür etti.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Açıklamada, başsağlığı dilekleri ve cenaze törenine gösterilen yoğun katılım dolayısıyla Türkiye’ye özel bir teşekkürde bulunuldu. Hamas, “İlk anlardan itibaren, Cumhurbaşkanı ve yetkilileri olarak başsağlığı dileyen ve cenaze törenine resmi ve halk düzeyinde en büyük katılımı sağlayan Türkiye’ye, cumhurbaşkanı, hükümet, parlamento ve halk olarak teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

İran ve Katar’a Teşekkür

Ayrıca, İran Cumhurbaşkanı ve halkına cenazenin karşılanması ve defnedilmesi sürecinde sağladıkları destek için teşekkür eden Hamas, Katar’a da benzer şekilde teşekkürlerini iletti.

BAĞIMSIZ FİLİSTİN DEVLETİ VURGUSU

Hamas, açıklamalarında “Şehitlerimizin kanına ve halkımızın fedakarlıklarına, toprakların özgürleştirilmesi, tam egemen ve bağımsız, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurma yönündeki umutlarına ve özlemlerine sadık kalacağımızı beyan ederiz.” şeklinde vurgularda bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas’tan İsmail Heniyye’ye Suikast Sonrası Taziye Açıklaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin