1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dikenli İncir: Akdeniz’in Şifalı Meyvesi ve Artan Talebi

Dikenli İncir: Akdeniz’in Şifalı Meyvesi ve Artan Talebi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dikenli İncir: Akdeniz ve Ege’nin Şifalı Meyvesi

Dikenli İncir: Akdeniz ve Ege'nin Şifalı Meyvesi

İHA, Akdeniz ve Ege bölgelerinin kıyı şeridinde doğal olarak yetişen, kaktüs türü bir bitki olan dikenli incirin, gün geçtikçe artan bir ilgiyle karşılandığını bildirmektedir. Vücut direncini artırdığı ve sindirim sistemine fayda sağladığına inanılan bu lezzetli meyve, yetiştiği bölgeye göre “Hint inciri” veya “Frenk inciri” gibi farklı isimlerle anılmaktadır. Şu anda, tanesi 10 TL’den satılmaktadır.

Dikenli İncir: Akdeniz'in Şifalı Meyvesi ve Artan Talebi

Sezonun başlaması ile birlikte, şehir merkezindeki seyyar tezgahlar, dikenli incirleri buz kalıpları veya soğuk su içerisinde soğutularak satışa sunmaktadır. Üzerindeki dikenli kabuklar titizlikle temizlendikten sonra, halk arasında “şifa kaynağı” olarak bilinen bu meyve, alıcılarını beklemektedir.

“Kansere ve Akciğere Çok Faydalıdır”

Dikenli incire olan talebin yoğun olduğunu ve bu nedenle ürün tedarikinde zorluk yaşadıklarını belirten seyyar satıcı Doğan Güneş, “Yoğun bir talep var, ortalama günlük 500-1000 adet satışımız oluyor. Getirdiğimiz incirleri gün içinde bitiriyoruz. Dikenli incir, kalp sağlığını korur, kemik ve dişleri güçlendirir, bağırsakları düzenler; ayrıca kansere ve akciğer sağlığına oldukça faydalıdır” şeklinde konuştu.

“Bu Sezon Çok Yoğun Talep Var”

Dikenli incir hasadının temmuz ayının ilk haftasından itibaren başladığını kaydeden Güneş, “Bu sezon çok yoğun bir talep var. Bazen bir müşteri, günlük 50-100 adet satın alıyor” dedi. Havaların sıcak olmasının, vatandaşların dikenli incire olan ilgisini artırdığını ifade eden seyyar satıcı Vedat Öndeş ise, “Dikenli incir, sıcak hava nedeniyle Mersin’de oldukça popüler. Tadı ve vitamin değeri çok yüksek, mide akışını dengede tutan bir meyve” şeklinde görüş belirtti.

“Sıcak Havalarda Serinletici Etki Sağlıyor”

Sıcak hava koşullarında sık sık dikenli incir tükettiğini dile getiren Toprak Kuzu, “Sıcak havalara dayanamıyorum. Bu yüzden sıkça dikenli incir yiyorum. İçindeki tüm vitaminler gerçekten faydalı. Sıcakta iyi geliyor ve biraz serinletiyor” diyerek bu meyvenin faydalarına dikkat çekti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dikenli İncir: Akdeniz’in Şifalı Meyvesi ve Artan Talebi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin