1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor’un Kurucularından Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti

Trabzonspor’un Kurucularından Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Camiası Bir Değerini Daha Yitirdi

Trabzonspor Camiası Bir Değerini Daha Yitirdi

Trabzonspor’un kurucularından ve eski başkanlarından Ahmet Salih Erdem, hayatını kaybetti. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün kurucu üyelerinden, eski başkanımız Ahmet Salih Erdem’in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Erdem’e Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Ahmet Salih Erdem’in Spor Kariyeri

Ahmet Salih Erdem’in spor kariyeri, 1950’li yılların sonlarında arkadaşlarıyla birlikte Yıldızspor’un kurulmasıyla başlamıştır. Kulübün ismi daha sonra 24 Şubat olarak değiştirilmiştir. 1960’lı yılların başında İdmanocağı Kulübü’nde yöneticilik teklifi almış ve bu teklifi kabul ederek görevine başlamıştır. 1967 yılına gelindiğinde, Trabzonspor’un kurulmasında yer alan 20 kişi arasında bulunarak hem kurucu hem de ilk yöneticilerden biri olmuştur.

1973 yılında, o dönemdeki başkan Suat Oyman’ın yönetiminde 2. başkanlık görevini sürdürürken, Oyman’ın görevine devam etmemesi üzerine yapılan kongrede kulübün 4. başkanı olarak kayıtlara geçmiştir. Özellikle, Trabzonspor’un 1. Lig’e yükselmesinde önemli bir rol oynamış ve bu öz dönüşümün mimarlarından biri olmuştur. Erdem’in başkanlığında Trabzonspor, İkinci Lig Kırmızı Grup şampiyonluğunu kazanmış ve 1975 yılında tarihi Kıbrıs Barış Kupası’nı müzesine götürmüştür.

Trabzonspor başkanlığının ardından Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği görevini de 5 dönem boyunca sürdürmüştür. Ahmet Salih Erdem, mütevazılığı, duruşu ve beyefendi kişiliği ile tanınan bir isimdi. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Trabzonspor'un Kurucularından Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trabzonspor’un Kurucularından Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin