1. Haberler
  2. Spor
  3. Mete Gazoz’un Okçuluk Kariyeri ve Başarıları

Mete Gazoz’un Okçuluk Kariyeri ve Başarıları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mete Gazoz’un Paris macerası

Haber Merkezi, Fransa’nın başkenti Paris’teki Invalides alanında düzenlenen okçuluk müsabakalarında Mete Gazoz, klasik yay çeyrek finalinde Güney Koreli rakibi Kim Woo-Jin ile karşılaştı. Maç sonucunda 6-4’lük bir skorla mağlup olan Mete Gazoz, bu önemli oyunlara veda etmek zorunda kaldı.

Mete Gazoz kimdir?

Türk olimpik okçu Mete Gazoz, 8 Haziran 1999 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü’nün sporcusu olan Mete, uluslararası spor kariyerine 2013 yılında adım atmıştır. 10 Mayıs 2021’de dünya sıralamasında olimpik yay erkekler kategorisinde 2. sıraya ulaşarak önemli bir başarı elde etmiştir.

TOKYO’DA ALTIN KAZANDI

TOKYO'DA ALTIN KAZANDI

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Erkekler Bireysel Okçuluk kategorisinde İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi 6-4 yenerek Türk okçuluk tarihinin ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanmıştır. Gazoz’un okçuluk alanındaki ilk uluslararası başarısı, 2013 yılında Çin’in Wuxi kentinde düzenlenen Dünya Gençlik Okçuluk Şampiyonası’nda Yıldızlar kategorisinde klasik erkek yay takımı ile gümüş madalya kazanması olmuştur. Ayrıca, Bakü’de düzenlenen 2015 Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmiş, sıralama turunu 641 puanla 46. sırada tamamlamış fakat ilk turda Ukraynalı rakibine kaybederek elenmiştir.

Genç yaşta büyük başarılar

Genç yaşta büyük başarılar

2016 yılında Nottingham’da düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda bireysel kategoride gümüş madalya kazanmıştır. 17 yaşında 2016 Yaz Olimpiyatları’na katılan Mete, Türkiye kafilesindeki en genç sporcu olma unvanını da elde etmiştir. Arjantin’de gerçekleşen 2017 Dünya Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda karışık takım klasik yay kategorisinde Yasemin Ecem Anagöz ile birlikte dünya 3’üncüsü olmuştur. 2018 yılında İspanya’nın Tarragona şehrindeki Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

2018 Dünya Kupası ve ödüller

2018 yılında Berlin’de düzenlenen Dünya Kupası’nın 4. ayağında 4 altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Dünya Okçuluk Federasyonu (WA) tarafından yapılan oylamada erkekler klasik yayda 2018’in en iyi sporcusu seçilmiş ve aynı zamanda federasyon jürisi tarafından “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu” olarak ilan edilmiştir. 2019 yılında Forbes Dergisi’nin Türkiye için düzenlediği “30 altı 30” programı çerçevesinde “30 altı 30” gençlik kulübüne seçilmiştir.

YASAMİN ECEM ANAGÖZ’LE SÜPER İKİLİ OLDU

YASAMİN ECEM ANAGÖZ'LE SÜPER İKİLİ OLDU

ABD’de düzenlenen 2021 Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz’ün oluşturduğu Klasik Yay Karışık Milli Takımı, Japonya’yı 6-2 yenerek bronz madalya elde etmiştir. Aynı şampiyonada Mete Gazoz, klasik yay erkeklerde Brezilyalı Bernardo Oliveira, Alman Florian Unruh, Tayvanlı Wei Chun-Heng ve Büyük Britanyalı Patrick Huston’ı yenerek çeyrek finale yükselmiştir. Çeyrek finalde İspanyol rakibi Miguel Alvarino Garcia’yı 7-1’lik bir skorla mağlup etmeyi başarmıştır.

GEÇEN SENE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

GEÇEN SENE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

2023 Kahramanmaraş-Gaziantep depreminde, geliri depremden etkilenen çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda kullandığı okunu açık artırmada satmıştır. 6 Ağustos 2023 tarihinde, Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda rakibi Eric Peters’i yenerek dünya şampiyonu olmuştur. Bu başarı, Mete Gazoz’un kariyerindeki en önemli dönüm noktalarından biri olarak kaydedilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mete Gazoz’un Okçuluk Kariyeri ve Başarıları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin