1. Haberler
  2. Spor
  3. Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Yabancı Takımları Ağırlıyor

Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Yabancı Takımları Ağırlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl boyunca özellikle yurt içinden futbol ve diğer spor branşlarından birçok takım, 12 ay boyunca Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni tercih etti. Ancak bu yıl, yabancı takımlar da bu eşsiz kamp merkezini keşfetmeye başladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bu sosyal tesis, Türkiye’nin en önemli kamp merkezleri arasında gösteriliyor.

Palandöken Dağı’nın eteklerinde, 2000 metre rakımda inşa edilen bu kamp merkezi, deniz seviyesinden yükseklikteki konumu ve temiz havasıyla sporcuların güç ve enerjilerine büyük katkı sağlıyor.

Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Yabancı Takımları Ağırlıyor

Sıcaklık Sorununa Çözüm Sunuyor

Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren futbol takımlarının teknik direktörleri tarafından sürekli olarak övgüyle bahsediliyor. Türkiye’nin birçok ilinde hava sıcaklıklarının olumsuz etkileri yaşanırken, yüksek rakımlı Erzurum’un serin iklimi futbol takımları için büyük bir avantaj oluşturuyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde, şu anda doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip 5 çim saha, 6 doğal yüzeyli çim saha ve 3 adet istasyon sahası bulunuyor.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistan Süper Lig takımlarından Al Orobah ve Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al Hazem’i ziyaret ederek, önümüzdeki sezon için bu takımları yeniden Erzurum’a davet etti. Vali Çiftçi, takım yöneticilerine Oltutaşı hediye etti.

Yalnızca Suudi Ekipler Değil, Farklı Ülkelerden Takımlar da Tercih Ediyor

Al Orobah ve Al Hazem’in yanı sıra, İran Süper Lig ekipleri Sepahan ve Esteghlal, Kuveyt Süper Lig takımı Al Arabi, Azerbaycan Süper Lig temsilcileri Neftchi Bakü, Sebail ve Araz Nahcivan da Erzurum’da sezon hazırlıklarını yapıyor. Türkiye Süper Lig ve 1. Lig’den ise Rizespor, Alanyaspor, Sivasspor, Antalyaspor, Hatayspor ve İstanbulspor, Palandöken’de kamp yaparak sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Yabancı Takımları Ağırlıyor

“Gelen Takımlar Oldukça Mutlu”

Suudi takımlarını Erzurum’a getiren futbol menajeri Murat Edis, Kocaeli ve Afyon’dan sonra Erzurum’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Erzurum, hem iklimi hem de sunduğu imkanlarla takımların tercih edeceği bir yer haline geldi. Gelen takımlar oldukça memnun. Zira, buraya ilk kez gelerek daha önce hiç bilmedikleri bir yerde bulunuyorlar” dedi.

Al Orobah Teknik Direktörü Saleh Almohammedi de, “Daha önce milli takımların antrenörlüğünü yaptım. Şimdi lig takımı için sözleşme imzalayıp başarı için mücadele edeceğim. Erzurum’da olmaktan son derece memnunuz. Şehir ve imkanlar harika. Buraya tekrar gelmek istiyoruz. Bizi buraya getiren firmaya da teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Al Orobah Sportif Direktörü Saud Khalid Alruwaili ise, Erzurum’a ilk defa geldiklerini ve şartları çok fazla bilmeden geldiklerini belirterek, “Portekizli teknik ekiple yeni sezona hazırlanıyoruz. Erzurum ve tesisler oldukça güzel. Buraya bir kez daha seve seve gelmek isteriz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Yabancı Takımları Ağırlıyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin