1. Haberler
  2. Genel
  3. Toyota’nın Global Üretiminde %12,9 Düşüş

Toyota’nın Global Üretiminde %12,9 Düşüş

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toyota’nın Global Üretiminde Sert Düşüş

Toyota'nın Global Üretiminde Sert Düşüş

Japon otomotiv devi Toyota, global üretiminde yaşadığı önemli bir düşüşle gündemde. Haziran ayında, Toyota’nın dünya genelindeki üretimi, bir önceki yıla göre %12,9 oranında azalarak 795,862 adede geriledi. Bu, 2022’nin Aralık ayından bu yana kaydedilen en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Üst Üste Beş Aydır Düşüş Devam Ediyor

Japonya merkezli otomotiv devinin üretimindeki bu düşüş, üst üste beş ay boyunca devam etti. Bu durumu etkileyen başlıca faktörler arasında, şirketin kendi ülkesindeki sertifikasyon skandalı ve Çin pazarındaki yoğun fiyat rekabeti yer alıyor.

  • Japonya’daki üretim, ulaşım bakanlığının Toyota ve diğer üreticilerin bazı modelleri için sertifikalandırma başvurularında usulsüzlük tespit etmesinin ardından %18,8 oranında azaldı.
  • Çin’de yerli elektrikli araç üreticisi BYD gibi firmaların hızla pazar payı kazanması ve agresif fiyat indirimleri, Toyota’nın üretimini %21,7 oranında düşürdü.

Tüm bu nedenlerle, sadece Japonya ve Çin’deki düşüşler dolayısıyla Toyota’nın dünya çapındaki satışları %5,1 oranında azalma gösterdi. Toyota, bu zorlu süreçte pazar payını korumak için stratejilerini gözden geçirmek zorunda kalabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Toyota’nın Global Üretiminde %12,9 Düşüş
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin