1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas Lideri İsmail Heniyye Tahran’da Suikasta Uğradı

Hamas Lideri İsmail Heniyye Tahran’da Suikasta Uğradı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

Hamas lideri İsmail Heniyye, İran’ın başkenti Tahran’da bulunduğu konutuna düzenlenen bir saldırıda hayatını kaybetti. Bu olay, uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Heniyye’ye yönelik suikastla ilgili olarak “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik Tahran’da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze’nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır.” ifadelerini kullandı.

Hamas Lideri İsmail Heniyye Tahran'da Suikasta Uğradı

HENİYYE AK PARTİ GRUP TOPLANTISINDA

Heniyye’nin öldürülmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’e yönelik sert mesajları sonrası, Erdoğan ile Heniyye’nin geçmişteki temaslarından birinin görüntüleri tekrar gündeme geldi. Bu görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu 2012 yılında AK Parti Grup Toplantısı sırasında Heniyye salona giriyor. Erdoğan, Heniyye’yi sahneye davet ederek birlikte kameralara poz veriyor. Bu sırada salondan güçlü alkış sesleri yükseliyor.

HAYATI BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİYLE GEÇTİ

Tahran’da düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin hayatı, Filistin’in bağımsızlığı için verilen mücadeleyle dolup taşmaktadır. 29 Ocak 1963’te Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’nda, tarihi Filistin topraklarından Askalan (Aşkelon) kenti üzerinden göçe zorlanan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Heniyye, 1987 yılında Gazze İslam Üniversitesi’nden mezun oldu.

KATAR’DA SÜRGÜNDE YAŞIYORDU

Heniyye, üniversiteden mezun olduğu 1987 yılında, Şeyh Ahmed Yasin liderliğinde bir grup Filistinli Müslüman entelektüel ve aktivist tarafından kurulan Hamas’a katıldı. 1980’lerden bu yana hareketin önemli bir parçası olan Heniyye, son yıllarda Katar’da sürgün hayatı yaşıyordu. Bu süreç, onun Filistin davasına olan bağlılığını ve mücadelesini sürdürmesine engel olmamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas Lideri İsmail Heniyye Tahran’da Suikasta Uğradı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin