1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsmail Heniyye’ye Suikast ve Orta Doğu’daki Etkileri

İsmail Heniyye’ye Suikast ve Orta Doğu’daki Etkileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi

Haber Merkezi

İran’da Hamas lideri İsmail Heniyye’ye yönelik alçakça bir suikast gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran’daki konutunda hedef alınarak hayatını kaybetti. Bu terör saldırısında Heniyye’nin bir korumasının da yaşamını yitirdiği bildiriliyor.

İsmail Heniyye'ye Suikast ve Orta Doğu'daki Etkileri

Suikastın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“HİÇ ŞÜPHESİZ VAHİM SONUÇLAR DOĞURACAK”

Bahçeli, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu sabah Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye’nin Tahran’da ikamet ettiği meskun mahalde uğradığı hunhar suikast neticesinde şehit olması, Orta Doğu’daki kaos ortamını daha da derinleştirecektir.

İsrail’in Gazze’ye ve nihai olarak Lübnan’a yönelik saldırılarıyla eşzamanlı olarak İsmail Heniyye’nin katledilmesi, hiç şüphesiz vahim sonuçlar doğuracaktır.

Bu suikastın, İsrail Başbakanı’nın ABD ziyareti sonrasında, üstelik Tahran’da gerçekleşmesi tesadüfi olmasa gerektir. Terör eylemini gerçekleştirenlerin yanı sıra, bu eylemi organize eden, destekleyen ve ortamı hazırlayanlar da ağır bir sorumluluk altındadır.”

“OPERASYONEL YANKILARI KAÇINILMAZDIR”

Heniyye suikastının çok boyutlu yansımaları ve operasyonel yankıları kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Kartların açıkça oynandığı bir dönemdeyiz. Artık, yaşananlar adeta adı konulmamış bir savaş halini almıştır.

Mazlum bir halkın sistematik bir şekilde imhasına sessiz kalan uluslararası toplumun derhal harekete geçmesi, bir yandan önleyici diğer yandan cezalandırıcı müdahalelerde bulunması mecburiyetindedir.

“BU KARANLIK TABLONUN HİÇBİR ÜLKEYE FAYDASI DOKUNMAYACAK”

Orta Doğu’daki çatışma alanlarının kademeli olarak genişlemesi, toplu ve yaygın bir savaşın adeta işaret fişeği niteliğindedir. Tehlike çok ciddidir ve tehdit çok büyüktür. Daha da üzücü olanı ise, İsrail ile Filistin arasında barış umutlarının giderek kösteklenmesi ve körelmesidir.

Bu karanlık tablonun, başta İsrail olmak üzere hiçbir ülkeye faydası dokunmayacaktır. Artık sorun, iki devlet arasında yaşanan bir çatışma olmaktan hızla uzaklaşmakta ve bununla birlikte hak ile batılın, mazlum ile zalimin, haç ile hilalin, şehit ile caninin, merhamet ile melanetin, vicdan ile vandallığın kutuplaşmasına dönüşmektedir.

“FİLİSTİN HALKIYLA BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ PAYLAŞIYORUM”

Tarihin keskin virajlarıyla karşılaştığımız bu günlerde, İslam ülkelerinin mutlak suretle bir değerlendirme yapması, ölüm sessizliğinden kurtulması ve atalet ile acziyetten derhal vazgeçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, son pişmanlığın en küçük bir müessir sonucu olmayacağı gibi, insani ve İslami değerler açısından da sıralı iflaslar resen ifşa ve ilan edilmiş sayılacaktır.

Hamas Siyasi Büro Şefi Sayın İsmail Heniyye’ye ve soykırımda hayatlarını kaybeden diğer tüm Filistinli şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, Filistin halkıyla başsağlığı dileklerimi paylaşıyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsmail Heniyye’ye Suikast ve Orta Doğu’daki Etkileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin