1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsmail Heniyye’ye Yönelik Suikast: İsrail’in Yeni Hedefi

İsmail Heniyye’ye Yönelik Suikast: İsrail’in Yeni Hedefi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haber Merkezi: İsrail’in Son Hedefi – İsmail Heniyye

Haber Merkezi: İsrail'in Son Hedefi - İsmail Heniyye

İsrail, bir kez daha uluslararası gündemi sarsan bir eyleme imza attı. Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Hamas, Heniyye’nin öldüğünü doğrularken, bu durumu “Korkakça bir eylem, cezasız kalmayacak.” şeklinde değerlendirdi.

SUİKAST NASIL DÜZENLENDİ?

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da uğradığı suikastın arka planına dair yeni bilgilere ulaşıldı. İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na göre, Heniyye, Tahran’ın kuzeyinde Devrim Muhafızları Ordusu’nun korumasındaki bir konutta, saat 02.00’de (TSİ 01.30) hedef alındı.

‘HAVADAN GÜDÜMLÜ FÜZE’

İran medyası, Hamas Lideri’nin bulunduğu eve isabet eden “havadan güdümlü füze” ile hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu durum, suikastın detaylarını daha da karanlık hale getiriyor.

FÜZE, İRAN DIŞINDAN FIRLATILDI İDDİASI

Lübnan merkezli haber sitesi El Mayadin, İranlı bir kaynağa dayanarak, Tahran’da İsmail Heniyye’yi öldürmek için kullanılan füzenin İran dışından fırlatıldığını öne sürdü. Ancak bu iddia, İran makamları tarafından henüz resmi olarak doğrulanmadı. Öte yandan, CNN de Hamas Lideri’nin konutuna isabet eden “havadan güdümlü mermi” ile öldürüldüğünü aktardı.

HALKA İTİDAL ÇAĞRISI

Tasnim Haber Ajansı’ndaki bir haberde, “itidal” çağrısında bulunuldu. Saldırıya ilişkin sosyal medya platformlarında dolaşan bilgi ve iddiaların dikkatle değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Ayrıca, “Ortaya atılan yalan iddialar ve bilgilerle Siyonist rejimin bu saldırısının kınanması yerine, ülke içinde tartışma çıkartılmaya çalışılıyor.” ifadesi kullanıldı.

İRAN MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA GİDİYOR

Heniyye suikastına ilişkin İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu olağanüstü bir toplantı yapma kararı aldı. Komisyon Sözcüsü İbrahim Rızayi, saldırıya dair detayların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

NETANYAHU’DAN KONUYA DİKKAT ÇEKEN YAKLAŞIM

Bu gelişmelerin ardından, Hamas ve İran Devrim Muhafızları, Heniyye’nin hayatına mal olan saldırının arkasında İsrail’in bulunduğunu belirtti. Ancak, İsrail resmi makamları bu suikast hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor. İsrail basınında çıkan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ofisi, kabine üyelerine Heniyye suikastına ilişkin herhangi bir değerlendirme yapmamaları talimatını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsmail Heniyye’ye Yönelik Suikast: İsrail’in Yeni Hedefi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin