1. Haberler
  2. Spor
  3. Olimpiyat Oyunları’nda Güncel Madalya Durumu

Olimpiyat Oyunları’nda Güncel Madalya Durumu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olimpiyat Oyunları’ndaki Güncel Durum

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nın dördüncü gününde, judo branşında 81 kiloda altın madalyayı kazanan Japonya, toplam altın madalya sayısını 7’ye çıkardı. Bu başarı, Japonya’nın Olimpiyat tarihindeki güçlü performansını bir kez daha kanıtladı.

Madalyalar sıralamasında üçüncü sıraya yerleşen Çin, toplamda 6 altın, 6 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak ikinci sıraya yükseldi. Bu durum, Çin’in spor alanındaki etkinliğini ve rekabet gücünü gözler önüne seriyor. Yüzme branşında elde edilen olimpiyat rekoru, Avusturya’nın sıralamada dördüncü sıradan üçüncü sıraya yükselmesini sağladı. Avusturya, şu ana kadar 5 altın, 9 gümüş ve 4 bronz madalya elde etti.

Ev sahibi ülke Fransa ise 5 altın, 9 gümüş ve 4 bronz madalya ile dördüncü sırada yer alıyor. Güney Kore, 5 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya ile beşinci sırada bulunuyor. Organizasyonda en fazla madalya kazanan ülke olan ABD, 4 altın, 11 gümüş ve 11 bronz madalya ile toplamda 26 madalya elde etmesine rağmen, altın madalya sayısının azlığı nedeniyle altıncı sırada kalıyor.

TÜRKİYE SIRADA 24. SIRAYA YÜKSELDİ

Oyunlar sırasında okçuluk branşında kazandığı bronz madalya ile madalya listesine dahil olan Türkiye, atıcılık branşında elde ettiği gümüş madalya ile sıralamada 24. sıraya yükselmiş durumda. Türkiye, şu ana kadar Kosova, Meksika ve Polonya ile eşit sayıda madalya kazanarak, uluslararası spor arenasındaki varlığını güçlendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Olimpiyat Oyunları’nda Güncel Madalya Durumu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin