1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. J.P. Morgan Türkiye’nin Faiz İndirim Beklentilerini Değerlendirdi

J.P. Morgan Türkiye’nin Faiz İndirim Beklentilerini Değerlendirdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

J.P. Morgan’dan Türkiye’nin Faiz İndirim Beklentileri

J.P. Morgan'dan Türkiye'nin Faiz İndirim Beklentileri

Haber Merkezi – ABD merkezli yatırım bankası J.P. Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan (TCMB) beklenen ilk faiz indirimine dair önemli tahminlerde bulundu. JPMorgan Kıdemli Türkiye Direktörü Mustafa Bağrıaçık, fiyat düşüşlerinin zaman alacağına yönelik resmi tahminlere rağmen, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla birlikte faiz indirimlerinin Ekim ayı itibarıyla gerçekleşeceğini öngördüğünü belirtti.

“TCMB, Ekim veya Kasım Ayında Faiz İndirimine Başlayabilir”

Bloomberg HT’nin haberine göre, Mustafa Bağrıaçık, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dirençli enflasyonun düştüğüne dair sinyallerle Ekim veya Kasım’da faiz indirimlerine başlamasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Bağrıaçık, hükümetin son bir yıldır uyguladığı yeni ekonomik programın piyasalarda ‘büyük fark’ yarattığını, Türkiye’nin geçen sene rezervlerini son 5 yıldan daha fazla güçlendirdiğini vurguladı.

Birleşme ve Satın Almalar 2025’ten İtibaren Artacak

Bağrıaçık, ayrıca Moody’s’in ülkenin kredi notunu 2 kademe artırmasının ardından bütçe açığındaki iyileşme ve borç/GSYH oranının görece düşük olması nedeniyle kredi notunun önümüzdeki 12 aylık dönemde daha fazla artacağına dair görüşünü paylaştı. Moody’s, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin kredi notunu 2 kademe yükselterek “B3″ten “B1”‘e çekmiş ve kredi notu görünümünü “pozitif” olarak teyit etmişti. Ayrıca, Bağrıaçık, Türkiye’de birleşme ve satın almaların 2025’ten itibaren artmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
J.P. Morgan Türkiye’nin Faiz İndirim Beklentilerini Değerlendirdi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin