1. Haberler
  2. Gündem
  3. FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yapılanmasında Emekli Albay Hakkında İddianame

FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yapılanmasında Emekli Albay Hakkında İddianame

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün (Fetullahçı Terör Örgütü) Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanmasında yer alan emekli albay Murat B. hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bu bağlamda, Murat B. hakkında Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından bir iddianame hazırlandı.

İddianamede, itirafçı olarak ifade veren emekli albay İbrahim A’nın beyanlarına da yer verildi. İbrahim A, 1993 yılında askeri öğrenci olduğu dönemde, Murat B. ile birlikte birçok örgütsel toplantıya katıldıklarını anlattı. Murat B’nin, FETÖ’nün mahrem imamları tarafından yönlendirildiği ve örgütsel iletişim yöntemleri olan büfe, ankesörlü telefonlar ve kontörlü hatlarla ardışık olarak örgütle bağlantılı askerlerle görüştüğü tespit edildi. Bu kapsamda, Murat B. 25 Haziran’da gözaltına alındı.

ZÜCCACİYE DÜKKANINDA GERÇEKLEŞEN GİZLİ TOPLANTILAR

İddianamede ifadesine yer verilen Murat B., etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla örgütle ilgili bildiklerini aktardı. Murat B, örgütle bağlantısının 1985 yılında, ortaokul yıllarında başladığını belirterek, “Mustafa” kod adlı örgüt mensubunun yönlendirmesiyle askeri liselere girmeye karar verdiğini ifade etti.

FETÖ’nün askeri liseler sınavına hazırlık evinde kampa alındığını belirten Murat B, “Evde 4-5 kişiyle birlikte hazırlanıyorduk. Mustafa isimli şahsın yardımıyla sınavı kazandım. 1985-1989 yılları arasında İzmir Maltepe Askeri Lisesi’nde okudum ve FETÖ ile irtibatım devam etti. Hafta sonları, ‘Fatih’ kod adlı kişi, bir züccaciye dükkanının müşteriye kapalı bölümünde bizlerle sohbet ediyordu.”

Aynı zamanda, askeri lise döneminde öğrencilerle birlikte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüşmeye götürüldüklerini anlatan Murat B., “1987’de İzmir’de bizi bir arabayla aldılar ve Gülen’le görüşmeye götürdüler. Fetullah Gülen, aynı salon içerisinde önümüzde bulunan başka bir grupla konuştu, biz de saatlerce kendisini dinledik. Örgütün içine girdiğim için pişmanım.”

15 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEBİ

İddianamede, Murat B’nin durumu ile ilgili şu tespitlere yer verildi: “Şüphelinin mahrem abi olarak bilinen şahsa bağlılığı, bu şahsın denetimi altında bulunması, örgütün amaç ve stratejisi doğrultusunda gizli toplantılara katılması, ‘Gel’ dendiği zaman geldiği, ‘Git’ dendiği zaman gittiği, mesleki tecrübesi ve askeri hiyerarşiyle bağdaşmayacağı açıktır.”

“Askerlik görevi süresince en çok dikkat edeceği şey olan hiyerarşi bağlılığına aykırı olacak şekilde mahrem imam denilen şahsın kontrolü altında bulunması, ikrar içeren savunması, tanık beyanları, arama kayıtları bir arada değerlendirildiğinde üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır.”

FETÖ üyesi olduğunu bildiği 12 kişiyi deşifre eden Murat B.’nin, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi. Ayrıca, şüpheli hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin değerlendirilmesinin mahkemeye bırakıldığı belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yapılanmasında Emekli Albay Hakkında İddianame
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin