1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cihat Yaycı’dan CHP Milletvekili Namık Tan’a Sert Tepki

Cihat Yaycı’dan CHP Milletvekili Namık Tan’a Sert Tepki

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Milletvekili Namık Tan’ın Mavi Vatan Açıklamaları Tepki Topladı

CHP Milletvekili Namık Tan'ın Mavi Vatan Açıklamaları Tepki Topladı

İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, CHP Milletvekili Namık Tan’ın Türkiye’nin denizlerdeki 462 bin kilometrelik Misak-ı Milli sınırlarını ifade ederken kullandığı “masal” ifadesine sert tepki gösterdi. Tan’ın bu skandal açıklamaları, siyasilerden ve akademisyenlerden büyük bir tepki aldı. Yaycı, Mavi Vatan’ın önemini vurgulayarak, Tan’ın bu ifadelerinin ardından TBMM’den ve partisinden derhal istifa etmesi gerektiğini savundu.

Cihat Yaycı'dan CHP Milletvekili Namık Tan'a Sert Tepki

“Mavi Vatan, Masal Değil, Bir Destandır”

Cihat Yaycı, “Mavi Vatan masal değil, bir destandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin denizlerdeki Misak-ı Milli’sidir. Bu, bir deniz manifestosudur. Mavi Vatan Doktrini, uluslararası bilimsel bir kitap olarak ilk defa 2022 yılında 22 yıllık bir çalışmanın sonucunda yazdım. 462 bin kilometrekarelik ekonomik deniz ülkesi Türkiye’nin sınırlarını 20 yıllık bir araştırma ile belirledim. Büyük Atatürk denizi ve denizciliği, Türk milletinin büyük milli ülküsü olarak göstermiştir. Atatürkçüyüm diye geçinenlerin Mavi Vatan’ı masal gibi ifade etmesi, Yunan parlamenterlerin söylemleriyle, terör örgütü FETÖ’nün Mavi Vatan düşmanlığıyla, Rumlar, Ermeniler ve Avrupa ülkelerinin düşmanlıklarıyla benzerlikler taşımaktadır. Bu benzerliklerin takdirini yüce Türk Milleti’nin vicdanına bırakıyorum. Milletimiz, Mavi Vatan düşmanlarının aslında memleket ve millet düşmanı olduklarını çok iyi biliyor. Bu durumun kabul edilebilir bir yanı yoktur.”

Cihat Yaycı'dan CHP Milletvekili Namık Tan'a Sert Tepki

“TBMM’den ve Partisinden Derhal İstifa Etmeye Davet Ediyorum”

Yaycı, Somali Antlaşması’na karşı çıkan DEM Parti ve CHP’yi eleştirerek, “Nasıl oluyor da DEM Parti ile Atatürkçü olduğunu iddia eden bir parti, Mavi Vatan’a ve Somali Antlaşmasına karşı çıkabiliyor? Bu antlaşmanın hiçbir riski yok. Bu şahsı derhal TBMM’den ve partisinden istifa etmeye davet ediyorum. Eğer bir davet alırsa, Yunan parlamentosunda bu görüşlerini dile getirmesini ve orada alkış alacağından emin olmasını kendisine söylüyorum. Namık Tan’ın görüşleri şimdi Yunanistan’da kullanılmaya başlandı. Yazıklar olsun, Yunanistan’ın eline böyle bir malzeme verdik. Sayın Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan, artık Mavi Vatan’ı söylemlerinizde kullanmanızı bekliyoruz. Bu mesajı duymak istiyoruz.”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cihat Yaycı’dan CHP Milletvekili Namık Tan’a Sert Tepki
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin