1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) Yayınlandı

Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) Yayınlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Genelgede, Türkiye’nin ekonomik gelişiminde ve kalkınmasında kritik öneme sahip olan uluslararası doğrudan yatırımların (UDY), ülkenin ekonomi politikalarının önemli bir parçası olduğu vurgulandı.

Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) Yayınlandı

Türkiye, Bölgenin Yatırım Cenneti Olma Yolunda

Dinamik reform süreçleri ile yatırım ortamını sürekli olarak iyileştiren Türkiye, uluslararası yatırımcılara cazip bir yatırım ortamı sunarak bölgesinin en fazla yatırım çeken ülkelerinden biri olma özelliğini korumaktadır. Genelgede, dünya ekonomisinin içinde bulunduğu dönüşüm sürecinde ülkeler arası yatırım çekme rekabetinin giderek arttığına dikkat çekildi. Türkiye’nin jeo-stratejik konumu, uluslararası şirketlerin kurulu üretim kapasiteleri, güçlü insan kaynağı ve tedarikçi altyapısı, yatırımcılara değer zincirlerini kurma ve genişletme fırsatı sunmaktadır. Yeni dönemde, Türkiye’nin bölgesindeki üretim ve dağıtım üssü olma rolünün daha da güçlenmesi beklenmektedir.

Strateji Belgesi Detayları Yayınlanacak

On İkinci Kalkınma Planı (2024-2028) başta olmak üzere tüm ulusal politika belgeleriyle uyumlu bir şekilde, yatırımcılara sunulan fırsatlar analiz edilerek, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin koordinasyonunda ilgili kamu ve özel sektör kurumlarının iş birliği ile hazırlanan ‘Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028)’ belgesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin resmi internet adresinde (www.invest.gov.tr) yayımlanacaktır.

YOİKK Koordinasyonunda Uygulanacak

Genelgede, yeşil ve dijital dönüşümü destekleyen, bilgi ve teknoloji yoğun, yüksek katma değerli ve nitelikli istihdam sağlayan yatırımlar için bir yol haritası oluşturulacağı ve uzun vadeli kalkınma hedeflerine ulaşılmasında bu stratejinin önemli katkılar sağlayacağı belirtildi. Strateji Belgesi kapsamında ortaya konulan politika ve eylemler, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi koordinasyonunda izlenecek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında toplanan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) çatısı altında etkin bir şekilde uygulanacaktır.

Kurumların Görev ve Sorumlulukları

Genelgede, Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmesinin önemine vurgu yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi (2024-2028) Yayınlandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin