1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fed Başkanı Powell Değerlendirmelerde Bulundu

Fed Başkanı Powell Değerlendirmelerde Bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Washington Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyon Verileri Güveni Artırdı

Enflasyon Verileri Güveni Artırdı

Powell, bu yılın ikinci çeyreğinde enflasyonun yüzde 2’ye düştüğüne dair verilerin, “güveni biraz artırdığını” belirtti. ABD ekonomisinin son birkaç yıldır iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Powell, enflasyon konusunda ikinci çeyrekte biraz daha ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Piyasalara Yansıyan Suikast Girişimi

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin piyasalara etkisinin sorulması üzerine Powell, “Ülkemiz için gerçekten çok üzücü bir gün.” şeklinde yanıt verdi ve siyasi şiddeti sert bir dille kınadı. “Siyasi şiddetin toplumumuzda yeri yok ve bunu en güçlü şekilde kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Faiz İndirimine İlişkin Duruş

Fed’in faiz politikasına ilişkin soruları yanıtlayan Powell, faiz indirimi konusunda herhangi bir sinyal vermekten kaçındı. Kararlarının toplantıdan toplantıya değişebileceğini belirten Powell, verilere dayalı olarak politika oluşturacaklarını söyledi.

Politik Etkiden Bağımsız Kararlar

Politik Etkiden Bağımsız Kararlar

ABD’deki yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Fed’in faiz oranlarını siyasi etkilerden bağımsız olarak belirleyeceğini vurgulayan Powell, kararlarını verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine göre alacaklarını ifade etti. Siyasi düşüncelerin kararlarına etki etmeyeceğini belirtti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fed Başkanı Powell Değerlendirmelerde Bulundu
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin