1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doğu Anadolu’nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı

Doğu Anadolu’nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İklimi ve coğrafi konumuyla Doğu Anadolu Bölgesi, tarım alanları ve ekonomiye büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Bölgenin incisi olarak kabul edilen “sarı altın” olarak da adlandırılan kayısı hasadı başladı. Kayısı üretimi, Doğu Anadolu’nun önemli ekonomik gelir kaynaklarından birini oluşturuyor. Şehirlerin iklim ve toprak özellikleri ise kayısının lezzet ve kalitesini belirleyen önemli faktörler arasında yer alıyor.

Doğu Anadolu'nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı

Bu yılın ilk hasat gününde üreticiler, bahçelerindeki kayısı ağaçlarını özenle toplamaya başladılar. Hasat sezonu boyunca Iğdır ve Malatya’nın çevresindeki köylerde ve kırsal alanlarda da kayısı toplama çalışmaları devam edecek. Üreticiler, elde ettikleri kayısının taze olarak tüketilmesi durumunda büyük bir lezzet alınacağını vurguluyor.

Doğu Anadolu'nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı

  • İhracat Kapısı: Bölgede önemli bir gelir kapısı olan kayısı, Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi ülkelere ihraç ediliyor.
  • Malatya mı Iğdır mı? Her yıl hasat sürerken Malatyalılar ile Iğdırlılar arasında hangi şehrin kayısısının daha iyi olduğu tartışması yaşanıyor. Üreticiler, Malatya kayısısının kurutmalık, Iğdır kayısısının ise sofralık olduğunu belirtiyor. Iğdır kayısısının eşsiz aroması ise dikkat çekiyor.
  • Tartışmalar Ürüne Olan İlgiyi Artırıyor: Hangi ilin kayısısının daha lezzetli ve pazarda etkili olduğu konusundaki tartışmalar, tarım sektöründeki rekabeti artırıp ürün kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlıyor.

Doğu Anadolu'nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı

Doğu Anadolu'nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğu Anadolu’nun Tarımında Kayısı Hasadı Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin