1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı

İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHA Muş Ovası’nda 2 milyon 95 bin dekar alanda hububat hasadı yapılıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir hasat töreninde Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi’nde “Bereket hasat zamanı ve çiftçi gülerse memleket güler” mesajıyla tören gerçekleştirildi. Törende Muş Valisi Avni Çakır da bir konuşma yaparak hasadın önemine vurgu yaptı.

İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı

Vali Çakır: “Hasat Çiftçilerin Bayram Günü”

Vali Çakır:

Muş Valisi Avni Çakır, hasadın çiftçilerin bayram günü olduğunu belirterek, Muş’un tarımsal potansiyeline dikkat çekti. Çakır, “Muşluların sahip oldukları tarımsal zenginlikler Türkiye’de kıskanılacak seviyede. Muş’ta bu yıl 2 milyon 95 bin dönüm alanda hububat ekimi yapıldı ve 670 bin ton hasat bekleniyor. Bu yıl hububattan 7 milyar lira gelir bekliyoruz. Muş Ovası’nın gelecekte daha kıymetli olacağını düşünüyoruz” dedi.

İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı

Tarım ve Orman Müdürü Gün: “Topraklarımız Çok Verimli”

Tarım ve Orman Müdürü Gün:

Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün ise Muş Ovası’nın tarımsal potansiyeline vurgu yaparak, “Muş toprakları suyla buluştuğunda verimliliği artan çok zengin topraklara sahip. 357 bin hektar alanda tarıma elverişli arazimiz bulunuyor. Bu alanlarda özellikle buğday ve arpa yetiştiriciliği yapılmakta olup, çiftçilerimiz bu alanda önemli bir katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı

  • Vali Çakır ve Tarım ve Orman Müdürü Gün, Muş Ovası’ndaki hububat hasadının ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurguladı.
  • Muş Ovası’nda tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekilerek, çiftçilerin çalışmalarının takdirle karşılandığı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İHA: Muş Ovasında Bereketli Hububat Hasadı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin