1. Haberler
  2. Gündem
  3. Asgari Ücrete Zam Yok: Memur ve Emekli Maaşları Güncellendi

Asgari Ücrete Zam Yok: Memur ve Emekli Maaşları Güncellendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zam Oranları Belli Oldu: Memur ve Emekli Maaşları Güncellendi

Zamlı memur ve emekli maaşları açıklandı. 2024 yılının ikinci 6 ayında memur ve memur emeklilerinin alacakları maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları belirlendi. Bu gelişmenin ardından asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

Kritik Toplantı Kararı Alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin maaşlarına zam yapılması için toplantı kararı aldı. Gözler bu toplantıya çevrilmişken AK Parti yetkililerinden asgari ücrete yönelik açıklama geldi.

Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Asgari Ücrete Ara Zam Yok

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, partinin asgari ücrete zamla ilgili bir çalışma yapmadığını belirtti. Kamuoyunda herhangi bir beklentinin oluşmaması gerektiğini vurguladı. Bu açıklamanın ardından asgari ücrete kesin olarak ara zam yapılmayacağı belli oldu.

“Böyle bir beklenti olmasın”

Abdullah Güler, “Bugün veya yarın emekli maaşlarına düzenlemeyle ilgili toplantı yapacağız. Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın.” ifadelerini kullandı.

Komisyon Aralık Ayında Toplanacak

Asgari ücret 2025 yılının Ocak ayında yeniden belirlenecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, bu yılın Aralık ayında toplanmaya başlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari Ücrete Zam Yok: Memur ve Emekli Maaşları Güncellendi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin