1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Anneler yemek konusunda çocuklara nasıl örnek olmalı?

Anneler yemek konusunda çocuklara nasıl örnek olmalı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yemek seçmeyin

Yemeyi tercih etmediğiniz bir yemeği çocuğunuzun yemesini beklemeyin. Akşam yemekte pırasa var ama siz sevmediğiniz için kendinize patates kızartıyor ve pırasaya dokunmuyorsunuz bile. Sizce çocuğunuz o pırasayı yer mi? Çocuğunuzun pırasadan yemesini istiyorsanız siz de küçük bir porsiyonda tabağınıza alın ve birlikte yiyin.

Tek tip beslenmeyin

Sebze ağırlıklı veya et ağırlıklı beslenmeyi seviyor olabilirsiniz ancak sağlıklı beslenme düzeninde çeşitlilik sağlamak büyük önem taşır. Her besin grubunun tüketiminde dengeyi sağlayabilen ailelerin çocukları her besine eşit mesafede yaklaşır ve dolayısıyla büyüme ve gelişmesi için gerekli olan bütün besin öğelerini yeterli miktarda alabilir.

Sofraya hep birlikte oturun

Düzenli yemek saatleriniz olsun ve bu saatlerde masaya ailecek oturun. Çocuklar kalabalık sofralarda çok daha iyi beslenirler, aile bireyleriyle aynı yemekleri yemek ve yemek sırasında birlikte olmak çocuklarınızın öğün saatlerini iple çekmesini sağlayabilir.

Tabağınızda yemek bırakmayın

Yemeğinizi tabağınıza yiyebileceğiniz kadar alın ve tabakta yemek bırakmak gibi bir hataya düşmeyin. Çocuğunuz bu davranışınızı gözlemler ve uygulayabilir. Siz sürekli olarak tabağınızda yemek bırakıyorsanız çocuğunuza ‘’o tabak bitecek!’’ dayatması yapmanızın çok da bir faydası olmayacaktır.

Yemek yerken başka şeylerle ilgilenmeyin

Yemek yerken sadece yemeğinize odaklanın ve ailenizle geçirdiğiniz zamanın tadını çıkartın. Yemek sırasında TV izlemek, bir yandan iş yapmak, telefonla ilgilenmek gibi alışkanlıklar çocuğunuzun bu davranışınızı da doğrudan kopyalamasına neden olabilir.

Sağlıksız atıştırmalıkları eve almayın

Akşam yemekten sonra TV karşısına geçiyor ve abur cuburlarınızı da alıp keyif mi yapıyorsunuz? Çocuğunuzun bu davranışınıza özenmesi oldukça muhtemel. Cips, çikolata, kek, bisküvi gibi sağlıksız atıştırmalıkları satın almayın ve tüketmeyin. Bunlar yerine meyve, kuruyemişler, ev yapımı kekler gibi sağlıklı atıştırmalıklara yönelin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Anneler yemek konusunda çocuklara nasıl örnek olmalı?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin