1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Pire ısırığı nasıl olur ve nasıl geçer?

Pire ısırığı nasıl olur ve nasıl geçer?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pire ısırığının nedenleri:

Asalak bir böcek türü olan pire yaşayıp, çoğalabilmek için kana ihtiyaç duyar. Üzerine yerleştiği insan ya da hayvanın kanını emer. Dolayısıyla pire sadece size değil evcil hayvanınıza çok daha hızlı bulaşır ve yayılır. İnsana geçişi de genelde kedi ve köpekten olur. Bu nedenle mutlaka evcil hayvanınızı dış parazitlere karşı aşılatmalı ya da pire tasması kullanmalısınız. Pire ısırırken ağzındaki salgıyı vücuda verir, sonra iğnesi ile vücuttan kan çeker.

Pire ısırığı nasıl belli olur?

Pire ısırığı vücutta küçük kabarıklara sebep olur. Isırığın olduğu bölge yoğun bir şekilde kaşınır. Özellikle bebeklerde önlem alınmadığı takdirde çok ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

Pire ısırığı nasıl geçer?

Eğer sizi bir pire ısırdıysa öncelikle, kabartının olduğu bölge sabunla yıkanmalı ve bol su ile durulanmalıdır. Ardından şişkinliği azaltmak için pamuk üstüne döktüğünüz birkaç damla amonyağı uygulayabilirsiniz. Şişliğin üzerine buz koymak da acıyı hafifletecektir. Amonyaklı pamuk ile ısırılan bölgeyi temizlemek,  arı, sivrisinek gibi böcek ısırıklarında da etkili bir yöntemdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pire ısırığı nasıl olur ve nasıl geçer?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin