1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. NASA’dan Dünya için kritik uyarı: Eyfel Kulesi büyüklüğünde!

NASA’dan Dünya için kritik uyarı: Eyfel Kulesi büyüklüğünde!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA, yeni yaptığı bir açıklamada bir gök taşını potansiyel olarak tehlikeli diyerek sınıflandırdı. Paris’in simgesi olan Eyfel Kulesi büyüklüğünde olduğu söylenen bu gök taşına karşı kritik uyarısı yaptı.

Dünya’nın yakınından geçen pek çok gök taşı bulunuyor ve bunların çoğu zararsız oluyor. Hatta büyük bir çoğunluğu o kadar uzak geçiyor ki kırıntıları bile gezegene ulaşmıyor.

Bunlara ek olarak bazı gök taşları da dünyaya çok yakın geçebiliyor ve zarar verebiliyor. Bunun için NASA’dan yapılan açıklama oldukça önemli zira, yeni gök taşı ‘potansiyel tehlike’ olarak görülüyor.

1 HAZİRAN KRİTİK TARİH

Dünya’nın yakınından geçecek gök taşı ise 2021 KT1 adı verilen devasa bir taş. 1 Haziran tarihinde gezegenimize en yakın konumundan geçecek olan gök taşı, Fransa’nın başkenti Paris’in simgesi olan Eyfel Kulesi’nden biraz daha büyük olma potansiyeli taşıyor.

NASA, bu gök cismini potansiyel açıdan tehlikeli olarak sınıflandırıyor. Genel hatlarıyla bakıldığında ise çok yakınımızdan geçecek olan 2021 KT1, Dünya’ya en yakın konumundayken yaklaşık 7,2 milyon kilometrelik bir mesafede konumlanacak. Bu mesafe kabaca Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 19 katına tekabül ediyor.

TÜFEKTEN ATILAN MERMİDEN 20 KAT DAHA HIZLI

Öte yandan da gök taşının hızı da oldukça yüksek. Söylenene göre saatte 64 bin 300 kilometreden daha yüksek bir hız ile hareket eden gök cismi, tüfekten atılan bir mermiden yaklaşık 20 kat daha hızlı.

Bu gök taşı her ne kadar gezegenimize çarpmayacak olsa da yine de tehlikeli olarak görülüyor. Bunun nedeni ise gök taşının boyutu ve hızı.

GÖK TAŞI ÇARPMASINDAN KORKMAYIN

NASA şu anda aktif bir şekilde 26 bin gök taşının takibini yapıyor. Bu gibi durumları da kritik uyarı olarak veren NASA, aslında insanların ‘gök taşı çarpmasından’ korkmaması gerektiğini savunuyor.

NASA SONUÇLARI AÇIKLADI… TÜRKİYE RİSKLİ BÖLGEDE YER ALDI

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Avrupa Uzay Ajansı’nda (ESA) görev alan bilim insanları yaklaşmakta olan bir asteroit için simülasyon yapmıştı.

Asteroidin Dünya’ya çarpması durumunda olası senaryoları ele alan bilim insanları olası acil durum planlarını masaya yatırdı ve bu cismin durdurulması için neler yapılabileceği üzerine planlar geliştirdi.

Çalışmada görev alan ekip, varsayımsal asteroit etki senaryosuna ‘2021 PDC’ adını verdi. Bu senaryoya göre, gezegenimize 56 milyon kilometre uzaklıkta bulunan asteroit, 6 ay içinde Dünya’ya çarpacak.

Söz konusu senaryoda 19 Nisan’da keşfedilen asteroitin 20 Ekim’de gezegenimize çarpma ihtimali yüzde 5 olarak belirlendi. Hesaplamalar asteroitin vuracağı bölgenin doğu Avrupa veya kuzey Afrika olacağını gözler önüne serdi.

Başka bir deyişle söz konusu simülasyondan çıkan sonuçta Türkiye riskli bölgenin içinde yer aldı.

Bilim insanları böyle bir durumda asteroidin büyük bir nükleer patlama etkisi yaratacağını ve korkunç sonuçlara neden olacağı konusunda fikir birliği yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
NASA’dan Dünya için kritik uyarı: Eyfel Kulesi büyüklüğünde!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin