1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Parkinsonda fizik tedavi ve rehabilitasyon neden gereklidir?

Parkinsonda fizik tedavi ve rehabilitasyon neden gereklidir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parkinson hastalığı olan kişilerde, hastalığın seyri boyunca tanı konulmasından itibaren hareket etme ve aktif kalma yeteneği önemlidir. Fizik tedavinin rolü, hareket etme yeteneğinizi geliştirirken, mümkün olduğu kadar uzun süre hareket etmenize yardımcı olmaktır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar, yürüme ve denge eğitimi, direnç eğitimi ve düzenli egzersiz dahil olmak üzere fizik tedavinin, Parkinson’un semptomlarını ortadan kaldırmaya veya iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Egzersiz herkes için önemlidir, ancak size Parkinson Hastalığı teşhisi konduysa özellikle önemlidir. Çünkü Parkinson hareket yetinizi etkiler, sizi yavaşlatır. Hastalığın semptomlarının sonucunda kaslar ve eklemler sertleşebilir ve az kullandığınız kaslarınız zayıflayabilir. Ayrıca koordinasyonunuzun da iyi olmadığını fark edebilirsiniz, böylelikle günlük etkinlikler daha yorucu hale gelir.

Parkinson hastaları için egzersiz çok önemlidir

Egzersiz motor semptomları geciktirerek ve azaltarak, size yardımcı olabilir. Bu da günlük aktivitelerinizi kolaylaştırabilir. Motor bozukluklarını hedefleyen egzersizler yapılarak etkili bir tedavi sağlanabilir.  Fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanları kendi kendinize yapabileceğiniz egzersizler verebilir. Yaşam kalitenizin yükselmesini ve hastalık şiddetinin azalmasını sağlayabilir. Sizin için en uygun egzersiz türü, yoğunluğu, sıklığı veya süresi hakkında bilgi verebilir. Güvenli egzersiz yapmanızı sağlayabilir.

Parkinson tedavisinde fizik tedavi egzersizleri kişinin ihtiyacına göre planlanır. Fiziksel terapistler, egzersiz rutininizi en son araştırmalara göre optimize etmenize, zorlu görevleri yeniden öğrenmenize veya evde güvende ve hareket etmenize yardımcı olabilir.

Herhangi bir egzersiz planına, başlamadan önce doktorunuzla görüşmelisiniz. Egzersizin sizi zorladığını veya egzersiz sonrası semptomların daha da kötüleştiğini tespit ederseniz, mutlaka doktorunuza veya fizyoterapistinize başvurmalısınız.

Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Parkinsonda fizik tedavi ve rehabilitasyon neden gereklidir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Otuz Dört - Dünya'dan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin